Početna Društvo “Pao” tender za nadzor nad izgradnjom Mješovitog centra i javne garaže u...

“Pao” tender za nadzor nad izgradnjom Mješovitog centra i javne garaže u Herceg Novom

9

Državna komisija za kontrolu javnih nabavki poništila je Odluku Opštine Herceg Novi o izboru najpovoljnije ponude za obavljanje nadzora nad izgradnjom Mješovitog centra i javne garaže ispred zgrade Opštine. Žalbe na Odluku o izboru firme-nadzora su uložile Civil Engineer DOO Podgorica i Decom Montenegro DOO Podgorica, čije su ponude odbijene kao neispravne.

Idejno rješenje // Foto: Opština Herceg Novi / Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog

Stoga je lokalna uprava u obavezi da im nadoknadi troškove postupka na ime sastava žalbe u iznosu od po 484 eura, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti rješenja, navodi se u dokumentaciji.

Sredstva uplaćena na ime naknade za vođenje postupka u iznosu od po 900 eura, Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki vratiće Civil Engineer DOO Podgorica i Decom Montenegro DOO Podgorica, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja.

Podsjetićemo da je 13. januara ove godine opštinska Komisija za otvaranje i vrijednovanje ponuda donijela Odluku da će stručni nadzor nad izgradnjom mješovitog centra obavljati firma Ing invest iz Danilovgrada, čija je ponuda, među pet pristiglih, jedina ocijenjena kao i ispravna i ujedno najpovoljnija.

Za taj posao lokalna uprava je tenderom predvidjela 90 hiljada eura, a Ing invest je dostavio ponudu od 67,2 hiljade eura sa PDV-om.

Za izgradnju Mješovitog centra i garaže izabrana je kotorska građevinska firma Briv construction, koja je jedina dostavila ponudu.

Briv construction gradi Mješoviti centar i javnu garažu za 3,2 miliona eura, na odloženo.

9 Komentari

 1. Уместо да се изгради само гаража, они у сред града праве још локала, које ће вероватно њихова фамилија и купити. Зар није могао тржни центар тамо где су и остале велике трговине. Видела жаба да се коњи поткивачку па хоће и она.

 2. 18.02.2020. 10:59 – “Pao” tender za nadzor nad izgradnjom Mješovitog centra i javne garaže u Herceg Novom
  18.02.2020. 14:58 – Briv Construction: Prva faza gradnje Mješovitog centra i javne garaže prije sezone
  Okruglo četiri sata razlike između ova dva naslova. Izaberite naslov koji vam više odgovara!

  • Zar u Opstini i Agenciji za izgradnju nema ovlascenih inzinjera pa se nadzor mora ustupati trecim licima? Ako ima zasto oni ne vrse nadzor a ako nema (sto ne vjerujem) kako te sluzbe rade bez takvog kadra? “Kupljeni” nadzor je produzetak “nadzora” na izgradnji LED rasvjete, kolektora i niz drugih “kvalitetno” izvedenih radova. Ograda (nova) ne setalistu je ugovorena ali nijesam procitao ni cuo ko vrsi nadzor nad tim radovima koji se svrstavaju u radove za opstu bezbjednost gradjana?

   7
   3
 3. a ove kao grane palme, odakle te palme rastu iz Njegoševe ulice a?
  nesposobnjakovići, em što nista znali da sačuvate kanarske palme em što sad oćete da okinete kalifornijske..

  17
  2
 4. “Stoga je lokalna uprava u obavezi da im nadoknadi troškove postupka na ime sastava žalbe u iznosu od po 484 eura, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti rješenja, navodi se u dokumentaciji.”
  Kada bi taj novac odbili lokalnoj upravi iz njihovog džepa, moram priznati da bih se obradovao.
  Ali, ta sredstva plaćamo mi, poreske platiše…

  18
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code