Početna Turizam Paraglajdnig promoter ljepota Boke kotorske

Paraglajdnig promoter ljepota Boke kotorske

0

Da je paraglajding jedan od najatraktivnijih doživljaja u otkrivanju ljepote i svih vizura Boke kotorske i njenog zaleđa, potvrdilo se i juče na III „Paraglajding danu”.

Uz 5 tandem pilota, u „Paraglajding danu“ je učestvovalo 15 solo pilota iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rusije.

– Događaj je održan u praktično ljetnim uslovima, sa čak i prestabilnim uslovima, jer određena jačina vjetra potrebna je za sam uzlet. Sa druge strane, ukupno vrijeme pogodno za polet znatno se povećalo, sve do kasnih popodnevnih sati, tako da je ovog puta priliku da polete u tandemu uspjelo da iskoristi 20 prijavljenih građana – navode organizatori iz Paraglajding kluba „Adriafly“.

Kako dodaju, interesovanje uvijek nadilazi mogućnosti realizacije u jednom danu, ali “Adriafly” je otvoren za dogovor, ne samo ovom prilikom, već i tokom čitave godine.

– Paraglajding dan je iskorišćen za dodatno predstavljanje mogućnosti poletišta „Dizdarica“, kao i najnovijih radova koji su izvedeni radi poboljšavanja uslova i sigurnosti. U sklopu poletišta je i vidikovac na platformi, koji je otvoren za sve građane – napominju iz kluba.

Zanimljivo je za napomenuti i da vidikovac ima obezbijeđen sopstveni free WIFI. Podršku u gradnji vidikovca klub „Adriafly“ je dobio od NTO i MORT-a, kao i firme “Danpe Commerce”.

Oficijelno sletište, vezano za poletište „Dizdarica“, nalazi se u Kutskom polju, pokraj fudbalskog terena. Let između ovih tačaka traje od 20 minuta i više , u zavisnosti od vremenskih uslova.

Događaj su organizovali Paraglajding savez Crne Gore i Paraglajding kluba „Adriafly“. Podršku su pružili: Turistička organizacija Herceg Novi, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, kao i „Aeroklub Trebinje“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code