PARKING DAY U KOTORU

PARKING DAY U KOTORU

190
0
Podijeli

POSTER-PARKING-DAY-2013-printKotorska NVO “Expeditio” organizuje, prvi put u Crnoj Gori, PARKING Day Montenegro, koji će se održati u Kotoru, na parkingu „Riva” (ispred Starog grada), večeras od 17.00 do 21.00 h.
PARK(ing) dan je događaj koji se održava jednom godišnje širom svijeta. Tog dana, građani, umjetnici, NVO aktivisti i svi zainteresovani pretvaraju parkinge u privremene javne prostore. Saradnica u NVO Expeditio, Tatjana Rajić, kazala je za naš radio da je cilj ove manifestacije da se ukaže na potrebu većeg broja otvorenih javnih prostora, ali i da se ujedno vidi koliko smo kreativni.
“Ideja je da se pokaže da jedan mali prostor može da se pretvori u građansko i zanimljivo mjesto i da se ukaže na potrebu većeg broja maštovitih otvorenih prostora u našim gradovima”.
Rajićka je dodala da će posjetioci na parkingu Riva ispred starog grada moći da vide preko 30 ideja za osmišljavanjem javnog prostora. Obilježavanju manifestacije pridružile su se brojne NVO, ali i Vatrogasna jedinica Kotora, Planinarski kljub Vjeverica i drugi.
“Vjeverice” će pokazati kako se postavlja šator za kampovanje i kako se koristi planinarska oprema, uz njih će biti izviđači, postojaće mogućnost da se usvoji biljka ili životinja, Zavod za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima govora će pokazati kako se koristi gestovni govor, a posjetioci će moći da se zabave i uz igranje šaha, ping ponga ili stonog tenisa” – najavljuje Rajićka.
PARKING Day Montenegro u Crnoj Gori realizuje se kroz projekat „ECLECTIS” koji sprovodi NVO Expeditio. Projekat se sufinasira kroz „Program Kultura 2007-2013″ Evropske unije. Aktivnost je dodatno finansirana kroz projekat „Promocija principa održivog razvoja u javnim prostorima Boke Kotorske” čiji je donator Rockefeller Brothers Fund.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code