Početna Društvo Parking servis planira garažu u Meljinama, punjače za električne automobile…

Parking servis planira garažu u Meljinama, punjače za električne automobile…

16

Hroničan nedostatatak parking mjesta u Herceg Novom izražen je i u periodu van sezone, jer u određenim intervalima dana veliki je pritisak na centru. Osim toga svim ulicama koje mu gravitiraju, kao i kroz velika stambena naselja sve se teže prolazi. Jer, vozila su s jedne ili čak s obje strane parkirana. Trotoari su odavno izgubili prvobitnu svrhu.

Ipak, problem nedostatka parking mjesta u Herceg Novom djelimično je riješen uvođenjem zonskog sistema sa ograničenim vremenom parkiranja (crvena zona). Na taj način, stanarima i posjetiocima užeg centra grada omogućeno je lakše pronalaženje slobodnog parking mjesta.

Medjutim, najefikasnije rješenje kojim bi se smanjio saobraćajni pritisak na centar grada jeste izgradnja garaža. Bez garaža nema kvalitetnog rješavanja problema parkiranja, ukazuju iz Parking servisa Herceg Novi doo.

Programom rada za ovu godinu tog Društva obuhvaćen je dugoročni projekat izgradnje garaža u saradnji Opštine i preduzeća ili kroz privatno-javno partnerstvo. Najaktuelnija lokacija za izgradnju garaže je lokacija u Meljinama, pa će početkom godine iz Parking servisa prikupiti neophodnu dokumentaciju izrade idejnog rešenja i realizacije projekta.

Dio programa rada Društva za 2020. godinu čini ideja nabavke punjača za električne automobile.

– Parking servis Herceg Novi je pokretač raznih inovacija. Iako se to možda čini daleko, električni automobili su budućnost auto industrije, a to znači da u bliskoj budućnosti, možemo očekivati sve više električnih i hibridnih automobila na ulicama našeg grada. Herceg Novi je sve interesantnija turistička destinacija za turiste iz evropskih gradova, pa je postavljanje punjača za električne automobile pokazatelj da sve činimo da idemo u korak sa vremenom i svijetom – navode iz Društva.

Očekuju da projekat ugradnje električnih punjača za automobile podrže međunarodne organizacije. Društvo će aplicirati za IPA programe koji pružaju bespovratnu, finansijsku pomoć.

U saradnji sa Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost, Društvo će učestvovati u razvoju Strategije razvoja saobraćaja.

Programom rada i razvoja Parking servisa predviđena su, pored ostalog nova parkirališta u zavisnosti od potreba građana, kao i bolja komunikacija sa korisnicima. Dokument će razmatrati odbornici na januarskom zasjedanju Skupštine.

16 Komentari

 1. Sad su definitivno rijesili da ugase Đkver..
  Crvena zona u ulici Partizanski put. Samo iz razloga da razrade parking
  Na kojem ce biti astronomske cijene. Ima li iko doma, na Škver niko ne dolazi na sat dva. Odavno im je trn u oku turističku savez je spustio pjacu na Škver, kad daju besplatnu ribu i puce festa je na Škver, sram da Vas bude za takav odnos prema najkulturnijem mjestu u gradu, nećete uspjeti da ga ugasite, nijeste uspjeli niti da ga poseljačite.

 2. Parking garaze bih trebale biti prioritet svakoj upravi jer je postalo nepodnosljivo posebno u ljetnjem periodu u uzem centru grada.ako smo vec neka turisticka destinacija onda se moraju rijesavati problemi koji su neophodni za normalno fukcionisanje grada..turisti nas uveliko zaobilaze svake god jer vise potrose para na nepropisno parkiranje nego na smijestaj!!!

 3. Topla 2,nemoguce je funkcionisati vise…Nepodnosljivo je i zimi a tek u sezoni je pravi haos.Komunalne policije nigdje da pokusa rijesiti problem.Imali su intervenciju kod Rode i sada samo jos veci problem napravili!

 4. Kako vam više ne dosadi da nam nabrajate probleme koje ne znate rijesiti, i da stalno obecavate neke investicije, nevjerovatno. Nismo retardirani da ne vidimo sta radite !!!

 5. Nije valjda da im je došlo iz gu.ice u glavu, da su garaže velikog kapaciteta (prvenstveno podzemne) jedino rešenje trenutnih problema vezanih za parkiranje.
  U startu se radi o velikim investicijama, ali na duge staze se isplate i finansijski.

  I nakon ove konstatacije, pitaju li se u parking servisu i u opštini, ko je bio taj pametnjaković koji je sklonio garažu sa autobuske stanice i jednostavno je bacio na smeće?

 6. Ko dolazi autima iz Evrope vizionari?Bolje da napravite parkinge van grada sa prikladnim cijenama za sezonu i unutar njih punjace a ulice koje ste uzurpirali na ograničeno sem stanara.Tako bi svako bar u teoriji pronašao mjesto na sat dva.

 7. Sigurno je jedino to da ćete za Garažu kao i za Autobusu stanicu kamen temeljac postaviti jedan mjesec prije izbora. U kom vijeku će to biti završeno , možemo samo nagadjati !.

 8. Firmu treba da posjeti VDT, malo da pogledaju gde idu silne pare kao i zakonitost ocrtavanja celokupnog prostora…. A zemljište cije je u Meljinama, PKB vjerovatno

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code