“PARKING SERVIS”:REGULARNA UPLATA SVIH POREZA

“PARKING SERVIS”:REGULARNA UPLATA SVIH POREZA

140
0
Podijeli

ParkingServis26-09Područna jedinica poreske uprave Herceg Novi, nakon pisanja medija o mogućim finansijskim malverzacijma u JP “Parking servis”, a na osnovu izjava koje su u proteklim mjesecima iznosili iz NVO, kao i iz pojedinih političkih partija, obavila je inspekcijski nadzor u ovom preduzeću i nije konstatovala niti jednu nepravilnost. Ovo je danas saopštio direktor JP “Parking servis”, Milorad Matković, rekavši da to znači da nema kriminala, malverzacijia, a najamanje organizovanog kriminala,ili organizovane pljačke građana Herceg Novog, kako su pojedinici iznosili.
– Ovo je čin demantovanja tvrdnji i sumnji iznijetih u medijima, pa ako sam ja do sada nešto tvrdio, sada imam i tri izvještaja, kojima se sve to činjenično i potvrđuje-istakao je Matković.
Poreska uprava, Područna jedinica Herceg Novi je od 5. do 20.septembra ove godine, sa povremenim prekidima obavljala inspekcijski nadzor utvrđivanja, prijavljivanja i plaćanja poreskih obaveza po osnovu poreza na dodatu vrijednost, poreza i doprinosa na dohodak fizičkih lica, poreza na dobit pravnih lica i drugih javnih prihoda, navodi se u posljednjem izvještaju ove službe.
zapisnik-inspekcijaKao i u prethodna dva izvještaja i u ovom trećem, koji su dati medijima, konstatovano je da nema nepravilnosti u radu “Parking servisa”, kada je riječ o kontrolama koje su u nadležnosti Poreske uprave.
Na novinarsko pitanje, šta je sa ostalim nerazjašnjenim sumnjama koje su se odnoslie na formiranje preduzeća, Matković kaže da je o tome dosta bilo riječi na predhodnim susretima sa novinarima, kao i da je to razjasnio predsjednik Opštine, Dejan Mandić. Nema ništa da doda, osim već izrečenog, a Poreska uprava za to nije nadležna da bi optužbe provjeravala.
Pitanje zakonskog i propisanog iscrtavanja parking mjesta u gradu kao još jednom “kamenu spoticanja” u radu Parking servisa ponovo je postavljeno, ali, kao i mnogo puta do sada, uslijedio je isti odgovor.
– To je urađeno po odluci koja je donešena 2006. god i koja je važila do 2011. Parking servis je nju sprovodio, a tu su odluku verifikovali i odbornici i mi imamo 4 -5 rješenja nadležnog Sekreterrijata na osnovu kojih smo iscrtali parking mjesta-ustvrdio je Matković.
Predsjednica UO JP “Parking servis”, Ljiljana Karanović kaže da podržava stav građana da znaju sve o radu javnih preduzeća i da joj je drago što im se sada može i reći da u njihovom radu nema ništa neregularno. Ona je za par dana najavila i nove pogodnosti za Novljane, kad je riječ o prakiranju,koje će, kao i prošle zime, važiti od 1.oktobra do 1.maja 2014.
Na pitanje Radija Jadran, da li će benefiti biti slični zahtjevima “Novske liste” i odluci SO,koja je na posljednjoj sjednici poništena, ona je kazala da sa sigurnošću to u ovom trenutku ne može da tvrdi.
– U narednim danima biće sjednica UO na kojoj ćemo tačno definisati povoljnosti koje će stupiti na snagu od 1.oktobra, a moguće je da će biti nekih sličnosti, mada će se uglavnom bazirati na onome, kako je to funkcionisalo prošle zime.
Direktor Matković je dodao da oni još nisu dobili pismenu obavjest o novom zaključku donesenom na posljednjem zasjedanju SO, te da će se tek o tome odrediti, ali da će svakako poštovati odluku Skupštine.
Inače, sva tri zapisnika Poreske uprave proslijeđena su predsjedniku opštine, predsjednici Skupštine, kao i svim odborničkim klubovima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code