Početna Oko nas Kotor Parkinzima u Perastu više ne gazduje kotorsko Komunalno preduzeće

Parkinzima u Perastu više ne gazduje kotorsko Komunalno preduzeće

2

Parking prostorima s obje strane ulaza u Perast od ove godine više neće gazdovati kotorsko Komunalno preduzeće, kazao je za Skala radio direktor Morskog dobra Predrag Jelušić.

On je kazao da je, radi implementacije Programa privremenih objekata za zonu morskog dobra od 2019-2023. godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo Javni poziv za davanje u zakup 4 lokacije u funkciji privremenih parkirališta u Perastu.

Picerija i restoran

– Komunalno preduzeće koje je prethodne dvije godine upravljalo ovim parking prostorima, ali bez ugovora sa Morskim dobrom, znači bez pravnog osnova, za učestvovanje na ovogodišnjem tenderu nije uspjelo da obezbijedi kompletnu dokumentaciju, potrebne garancije, zbog svojih internih aktivnosti, tako da se prosto desilo da se na javni poziv, poštujući zakon i proceduru javilo drugo pravno lice koje je ispunilo sve uslove i ono će u budućem perodu upravljati sa dva parking prostora na oba kraja Perasta, kazao je direktor Morskog dobra.

Direktor kotorskog Komunalnog preduzeća Mladen Lučić za Skalu je rekao da je Komunalno preduzeće od opštine Kotor dobilo na korišćenje, odnosno naplatu na parking prostorima s obje strane Perasta za period od 10 godina. Taj rok ističe u ovoj godini.

Lučić je pojasnio da Komunalno nije bilo u situaciji da prikupi svu potrebnu dokumentaciju za učestvovanje na tenderu, jer ne funkcioniše kotorska lokalna uprava, pa nije bilo moguće pribaviti bankarsku garanciju. Po njemu, radi se prilično beznačajnom elementu, jer garancija je svega par hiljada eura.

Podsjetio da na parking prostorima postoje osnovna sredstva koja je Komunalno preduzeće kupilo za obezbjeđenje maksimalnih uslova za naplatu parkinga, stavljene su nove rampe, promijenjene elektroinstalacije.

Iz Morskog dobra su jasni: Dva javna prarkirališta su zakupile kompanija iz Perasta, pri čemu naglašavaju da režim korišćenja parkirališta ostaje u javnoj funkciji kao i što je to bio slučaj do sada.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code