Parkiranje po starom, ljetnjem cjenovniku, od 11. juna

Parkiranje po starom, ljetnjem cjenovniku, od 11. juna

19
Podijeli

Naplata parkinga prema starom cjenovniku za ljetnji period počeće od 11. juna, obavještavaju iz preduzeća “Parking servis Herceg Novi”.

Cijena za sat parkinga u crvenoj zoni iznosiće 0,80 eura, a na parkiralištima u žutoj 0,50 eura po satu. Cijena dnevne karte u žutoj zoni iznosi 5 eura.

Picerija i restoran

Preduzeće Parking servis u ovoj ljetnoj sezoni raspolaže sa 1071 parking mjestom. Taj broj je uvećan parkiralištima u ulicama Branka Ćopića kod Školskog centra, Stijepa Šarenca od Energoprojekta prema starom Domu zdravlja i Orjenskog bataljona, od duba do kuće Veselinovića, gdje se parking još ne plaća, kazao je za Radio Jadran v.d. direktor ovog preduzeća, Jadranko Tomašević.

– Ne znam da li će od 15. juna biti i u tim ulicama naplata, ili nešto kasnije. To zavisi od osnivača, odnosno Opštine. Mi jesmo iscrtali parking mjesta i na neki način ih uredili, mada vidim da se to ne poštuje – objašnjava on.

Konkretno u ulici Orjenskog bataljona žutim zebrama zabranjeno je parkiranje na pojedinim dijelovima, jer su na tim mjestima šahtovi Vodovoda i kanalizacije, koje nesavjesni vozači ne poštuju.

Tomašević apeluje da građani obrate pažnju i ne ostavljaju vozila na tim mjestima, jer u slučaju kvara na istalacijama radnici Vodovoda ne mogu prići šahtovima, pa će bez vode biti cijelo naselje.

Novine u ovoj u odnosu na prošlu ljetnju sezonu su naplata na svim javnim opštim parkiralištima od 7 do 24 sata i tokom cijele sedmice:

– Sa novim cijenama trebalo je da počnemo 1. juna, ali smo ipak ostavili jedan prostor od 10 dana , pa ćemo početi 11. jer se uvijek kritikuje Parking servis. Mislim da smo do sada izašli građanima u susret maksimalno u svakom pogledu – ističe on i dodaje da ljetnji režim naplate važi do 1. oktobra.

Da podsjetimo, od 3. maja je počela naplata parkinga u ulicama u kojima je tokom prethodnih pet mjeseci parkiranje bilo besplatno: Ulica Sava Ilića – od Ribarske ulice do ulaza u Institut Dr.Simo Milošević, sa južne strane, Njegoševa ulica – od Panonke do Novljanke i od Dvorane Park (market “Idea”) do vile „Margot“, na platou preko puta glavne autobuske stanice, parkiralište Dubrava-motel Dubrava.

19 Komentari

 1. Da li se i nas cuveni Dr SAVO MARIC zalagao za ukidanje parkingakao i za depolitizaciju . HCALA MU U IMEME SVIH GRADJANA NA ISPUNJENIM OBECANJIMA.

 2. Nema sanse da ni jedna partija ikada se odrekne naplate parkinga jel je to cista lova i mjesto za zaposliti odredjen broj glasaca. Mozda samo neki veci zemljotres moze donjeti privremeni prekid (dok se ne rasciste ulice).

  U normalnim gradovima u svjetu se parkiranje u centru grada je ograniceno i sluzi da svi mogu doci i zavrsiti posao a kod nas sluzi samo da povlasteni (koji ne placaju) i oni koji imaju mogu da se baskare do mile volje a sirotinja moze da duva.

  Ubrzo ce se i ulica oko Skole Daso Paviocic poceti naplacivati i to cijele godine , tako da ce biti dodatnog troska na ovo BESPLATNO skolovanje.

  Treba OVCE sisat da ne zarastu previse , a pogotovo sve one sa clanskom kartom bilo koje partije.

  4
  1
 3. Iscrtajte Toplu 2,postaje neizdrzivo sto se tice parkinga i reda uopšteno.Ima desetina auta koji se ne pomjeraju po godinu dana,desetina koji parkiraju na sred puta,desetina koji zauzmu po dva mjesta…jednom rijecju KATASTROFA!!!Kada “nagrnu”turisti bice haosa i nervoze!!!

  6
  2
 4. Vratite garažu na plato kod autobuske stanice, jer je tamo haos zbog bahatih vozača!
  Naplata prakinga je normalna pojava u kulturnim sredinama, a to što se pojedinci bune pokazatelj je njihovog nivoa življenja.
  Gde god je u gradu uvedena naplata parkiranja napravljen je bar neki red. Ubijeđen sam da taj red krše upravo ovi koji se bune protiv naplate parkiranja, da li zbog svog primitivizma, bezobzirnosti, samoživosti ili bahatosti – nije bitno.
  Slažem se: garaže su najbolje rešenje, jer mogu ”progutati” veliki broj automobila.
  Apelujem na Parking servis da malo porazmisli o iscrtanim mjestima za parking: pažljivijim planiranjem prostora, u svakoj zoni bi se moglo dobiti bar još koje mjesto. Dobro za građane – dobro za grad!

  Još jednom apelujem: sredite plato kod stanice, jer je tamo haos! Ako je ikako moguće, vratite garažu!

  14
  4
  • “Naplata prakinga je normalna pojava u kulturnim sredinama, a to što se pojedinci bune pokazatelj je njihovog nivoa življenja”

   Gradjani Tivta su se udruzili i kroz grad postoje iscrtana parking mjesta koja su BESPLATNA. Paznju treba obratiti iskljucivo na mjesta rezervisana za osobe sa invaliditetom. I sve savrseno funkcionise….
   Dokaz da se moze kad su gradjani slozni.

   Takodje u svim velikim gradovima, postoje besplatna parking mjesta u svim djelovima…od centra do naselja, potrebno je samo ostaviti prolaz za pjesake te npr.roditelje sa djecijim kolicima…

   Kod nas samo sto se vazduh ne placa……..

   12
   2
 5. Jul- 1071*10e=10710e*30=321300e avgust- .||. 321300e —————————————– ——————————642.600e lepo,lepo!

  19
  1
 6. A što bi sa prićom da se u S.Šarenca nece naplacivati nego je samo ocrtano radi vise reda?Pa,stvarno,zar smo vam svi za banane?Ma samo crtajte i naplacujte.Tako najbolje pokazujete koji ste foliranti bili pred izbore,odnsno pravo lice,da ste u stvari veliki i nezneveni foliranti (ipak ne mogu biti toliko nekulturan da upotrijebim pravu rijec).

  17
  1
 7. Parking servis se ne moze ugasiti,jer bi u protivnom nastao haos u gradu.Do sada je ovo crtanje parking mjesta dalo neke rezultate jer je podsticalo cirkulaciju i nepotrebno zadrzavanje automobila. To je omogucavalo da se drugi parkiraju,odrade sto su imali i nastave dalje.Ali, broj automobila raste , gotovo sve ulice su iscrtane i doci ce vrlo brzo, mozda i ovog ljeta do zagusenja. Svi znamo da su jedino rjesenje GARAZE koje bi usisale automobile,bar iz centra Igala i Novog.Dali neko vjeruje da firma lose posluje?.Naravno ne.Imaju li novca?.Naravno.Pa sto ne grade garaze?. Po pricama, izgleda da ne znaju ďe su zaturili pare. Mozemo li im nekako pomoci,da ga pronadju. Ima li dobrovoljaca-znalaca da se aktiviraju u pronalazenju.Nije to daleko !!??!!

  15
  1
 8. ups, ups, zaboravih da pitam, a ova ”NOVA” parking mjesta, naravno mislim na ”nove garaže” ”koje su izgradjene” сколько cijena??? Poozzz za parking servis, i da ”ono” obećano ispune.. HOĆEMO GARAŽE…

  19
  1

Ostavite komentar

*

code