Početna Društvo PARKIRANJE U NOVOM – “NI DLAKA U JAJETU NITI RUPA U...

PARKIRANJE U NOVOM – “NI DLAKA U JAJETU NITI RUPA U ZAKONU’’

0

komun_pol_autoIzgleda da vrlo ozbiljno shvatate naš poziv za saradnju, pa vaše fotografije stalno stižu na naš mail.

Naime, neko od naših slušalaca i redovnih posjetilaca sajta poslao je čitavu foto priču o radu pauka i komunalne inspekcije, podizanju automobila sa parking mjesta kod Pošte u Igalu, ali  i nepropisno parkiranom autu komunalnog inspektora.                             – Komunalna policija Herceg Novog i dalje paukom podiže samo automobile koji imaju više od 5 kazni za nepropisno parkiranje -objašnjava načelnica komunalne inspekcije, Nataša Tatalović.

– To smo radili i prije, to radimo i sada, jer moramo nekako izaći na kraj sa problemom naplate kazni za nepropisno parkirana vozila -odgovara Tatalovićka na pitanje zašto je sinoć “pauk” dizao jedan automobil (dubrovačke registarcije). Jer, nedavno nam je saopštila da nema dovoljno komunalnih inspektora za rad “pauka”.

Ali, šta ako se desi, kao što se vidi na slici, da prilikom izlaska na lice mjesta inspektor ove službe svoj auto parkira na autobuskom stajalištu? Je li je to prekršaj, pitali smo Tatalovićku?

– Moguće da je to uradio, jer nije imao gdje drugo da se parkira, ipak je došao po službenoj dužnosti, nije pio kafu – pravda  svoje podređene načelnica.

– Nećemo sada tražiti ‘’dlaku u jajetu’’, jer bi onda morali stalno i sebe da preispitujemo. On je našao za shodno da se tu parkira, jer je došao da obavi posao, ništa strašno – smatra Tatalovićka.

Našao za shodno ili ne, to je, provjerili smo, prekršaj i zakonom je zabranjeno ostavljati vozilo na autobuskom stajalištui – kaže za Radio Jadran, komandir Ekspoziture područne jedinice policije Herceg Novi, Slavko Popadić.

– Apsolutno je zabranjeno parkiranje bilo kog služebnog auta na stajalištu za autobuse. Čak i kada je riječ o hitnim slučajevima tu se ne smije parkirati – zaključuje Popadić.

E, ko će onda i kad kazniti inspektora, nemamo odgovor, ali neka ovo bude opomena!auto_komunalna_1

 auto_paukkolona_pauk

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code