Pasivnost članova Udruženja akcionara Instituta Igalo

Pasivnost članova Udruženja akcionara Instituta Igalo

2647
3
Podijeli

Sastanak Udruženja akcionara zaposlenih i bivših zaposlenih Instituta Igalo, u kongresnoj sali Instituta, protekao je sa apsurdno malim brojem članova. To je poražavajuće ako se zna da više puta ni prošle godine ovo Udruženje zbog nedostatka kvoruma nije moglo da radi.    Predsjednica Upravnog odbora Udruženja, Biljana Delić predložila je zato  da se na sljedećoj Skupštini akcionara, koja treba da se održi sa minimalnim brojem članova za kvorum, pristupi izmjenama postojećeg Statuta radi formiranja Skupštine opunomoćenih predstavnika akcionara.

– Prevelika pasivnost članova je razlog zašto smo se odlučili za promjenu Statuta. Naime, dva puta smo sazivali Skupštinu u oktobru prošle godine i  nije mogla biti održana. Prvi put je bilo u Drugoj fazi, računajući na veći odziv, ali pojavilo se malo članova. Zatim u prvoj fazi, računajući da je možda tamo bolje, međutim slična situacija – objašnjava Delić.

Picerija i restoran

Skupština opunomoćenih predstavnika brojala bi 25 članova, čime bi se uprostio rad Skipštine i na lakši način sprovodile njene odluke.

Na drugom sazivu, u oktorbu 2016. godine, ona je ipak prisutnima predstavila materijal predviđen za tu sjednicu, mada  to nije bila Skupština već neformalni sastanak, jer nije bilo kvoruma, kaže Delić.

Jedna od odluka tog sastanka akcionara bila je da se nekim “agresivnijim metodama” kampanje djeluje na članove, odnosno da se svakom akcionaru lično dostavi poziv za Skupštinu, kako bi se okupio dovoljan broj za kvorum.

Udruženje akcionara zaposlenih i bivših zaposlenih Instituta Igalo čini 285 članova, za kvorum potrebno ih je 144, ali, okuputi i taj broj članova za kvorum je jako teško.

–  To blokira i dovodi u pitanje rad i opstanak Udruženja, jer ako ne održimo Skupštinu i na njoj ne donesemo određene Odluke, usvojimo Izvještaj o radu  i Finansijski izvještaj i da članstvo upoznamo šta se sve desilo od osnivanja, onda ne možemo dalje da radimo – navodi Delić.

Za današnji sastanak namjerno je, kaže, odredila termin u 13:30 u drugoj fazi Instituta, kako bi se uklopili i zaposleni u Institutu. Međutim, odziv i na običan sastanak akcionara bio je poražavajuće mali.

Predloženo je da se akcionari o sljedećem zasjedanju Skupštine obavjeste preko portala Radija Jadran, ali i da se na Viberu formira interna grupa, kako bi se informacije brže razmjenjivale.

3 Komentari

  1. I ja sam valjda akcionar,jer sam svojevremeno na moju zalost ulozio znacajna sredstva{za lokalni nivo},ali nikad nisam bio obavjesten ni na koji nacin,pa ni za danasnji skup.

    10
    1

Ostavite komentar

*

code