Početna Kultura “Paštroć” Borisa Šuberića u paviljonu Gradske muzike

“Paštroć” Borisa Šuberića u paviljonu Gradske muzike

7

Mini izložba slika hercegnovskog umjetnika Borisa Šuberića, pod nazivom Paštroć, biće upriličena u petak, 30. oktobra, u paviljonu Gradske muzike na Karači. Otvaranje izložbe najavljeno je za 19 h. Biće to četvrti kulturni program u organizaciji Opštine Herceg Novi – Sekretarijata za kulturu i obrazovanje u paviljonu.

Foto Boris Šuberić

Riječ je o njegovoj trećoj samostalnoj izložbi, na kojoj će se predstaviti sa 10 radova različitih formata, rađenih u tehnici akril na drvetu. Izložbu će otvoriti glumac Željko Vavić.

„Galerija se punila morem. Vezan za bitvu, grad je mirovao na vrhu leđnog peraja orade. Ljudi, za beštije. Uplivali su…. jedra i šlape. Bosa noga i bosanova. Peškarija, od milon mirisa, kolura i riječi. Marineri na gvardiju od čežnje. Popijene šoljice male s mlijekom i nepročitana štampa. Palamari nade. Utvrde. Ljubavnici. Skale. Gaće na štrikovima staroga grada. Modri i narandžasti sutoni. Furešti puni kofera i pitanja. Domestiko šerpasi. Vapori. Drugi palube i prvi makine. Porat. Levanat. Istetovirani ekvator i timun. Pijane ure. Ponistre i ponte. Oblaci i ‘obotnice…i jedan meštar od grada“,  zabilježila je pjesnikinja i kolumnistkinja Ksenija Matović, apostrofirajući najčešće motive, kojima Šuberić, felinijevski sparićava život malog primorskog mjesta, praveći omaž Herceg Novom.

Boris Šuberić je rođen u Dubrovniku 1974.odine. Završio je Višu politehničku školu u Beogradu, odsjek za industriski dizajn i ambalažu. Bavi se slikanjem, ilustrovanjem i izradom unikatnih majica i suvenira. Član je Pasara arts & crafts ekipe, odnosno, porodične manufakture, koja ilustruje, izrađuje suvenire i druge memorablije sa njihovim pečatom.

7 Komentari

 1. ANONIMOYS- e, glumac je onaj ko je za to stekao zvanje. Podrazumijeva se da je stekao zvanje na Akademiji za glumu ili kakvoj drugoj školi za glumu. To je lako dokazivo sertifikatom ili diplomom. Tvoj favorit tu diplomu sigurno nema, tako da je ”falcifikovanje” stavljanje znaka jednakosti između tvoga ”favorita” i svih onih nama poznatih glumaca koji su svoj zanat ispekli učeći školu. Da je u tekstu navedeno : ” … Izložbu će otvoriti glumac amater…”, to bi već bilo ispravno. Niste me uvrijedili, ali ”dobronamjerna obaveza” je upozoriti na pogrešno ”promovisanje”, pa stoga i vama skrećem pažnju da branite neodbranjivo. Oprostite mi ako sam vas povrijedio mojim viđenjem.

  28
  2
 2. Gospodin Željko Vavić nije glumac. Gospodin Željko Vavić je po profesiji fizioterapeut. Upitno je da li ste vi uopšte novinar po profesiji, kada obmanjuje te javnost neistinama.

  75
  5
  • Nije glumac po vokaciji što ga ne sprječava da se godinama glumom bavi amaterski sa djecom i da vodi dječije pozorište Škatula. Inače je i organizator brojnih izložbi u Institutu, a većinu njih je i otvorio. Sljedeći put prije nego kreneš da brineš o tuđim profesijama, informiši se malo bolje, pa onda lupetaj komentare. Ili bolje nemoj – ispadaš smiješan.

   10
   4
  • Gospodin Zeljko Vavic je glumac Hercegnovskog pozorišta. Osnivač je lutkarskog pozorišta Skatula, prvog, cak zadugo i jedinog u Crnoj Gori. Dugogodisnji je upravnik galerije Instituta, čijem fundusu mogu pozavidjeti i mnogo veće galerije. Izlozbu otvara u tom, a ne svojstvu višeg fizioterapeuta. A sada nam objasnite, zbog čega ste sićijavi i zli?

   3
   2
 3. Do kadd je otvorena izložba ako može neko da napiše. Nisam tu za vikend ali bi naletio (iz Rotterdama😁) sledeći ako bude otvorena.
  Hvala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code