“PAUK” SAMO GLEDA NEPROPISNO PARKIRANA AUTA

“PAUK” SAMO GLEDA NEPROPISNO PARKIRANA AUTA

160
0
Podijeli

pauk_parking_servisaU JP „Parking servis“ iz Herceg Novog, u čijoj je nadležnosti oko 1000 mjesta duž ulica i četiri parkirališta, tvrde da su ušli spremno u sezonu. Obnovljena je, kažu, horizontalna saobraćajna signalizacija, a uskoro će biti završena i vertikalna. Ipak, ne samo da nedostaje parkinga, nego “pauk” još ne može ništa onima što nepropisno parkiraju. Osim toga, još ima mjesta na kojima signalizacija za obilježavanje parkinga nije obnovljena, odnosno prefarbana i slabije se vidi. Na to ukazuje i naša slušateljka, koja je imala žestoku raspravu sa vozačem ispred njenog lokala, u centru grada, preko puta opštine, koji je svog “ljubimca” parkirao tu cijelu noć i jutro. – Automobil pripada turisti koji, navodno, nije vidio signalizaciju za parkiranje i samim tim mislio je da je to mjesto na kojem može nesmetano parkirati – kaže Jadranova slušateljka, koja je željela da ostane anonimna. Obratila se svim nadležnima u policiji i opštinskoj komunalnoj policiji, međutim – niko nije, po njoj htio da preuzme odgovornost. Doduše, policija je mogla da uzme 20 eura za nepropisno parkiranje.

pauk_hnInače, od 1. jula paukom je, kao i u drugim opštinama trebalo da upravlja komunalna policija, tačnije, uredba Vlade važi još od  1. septembra prošle godine i njome se uklanjanje nepropisno parkiranih vozila povjerava lokalnoj upravi. Međutim načelnica komunalne policije, Nataša Tatalović za Radio Jadran kaže da papirologija kojom se regulišu ingerencije pauka u opštini još nije obavljena. Zato, kaže,pauk, “Parking servisa”, odnosi samo auta koja nijesu platila parking. Ona nepropisno parkirana, prolaze “lišo”.

Picerija i restoran

Čekajući da se organizuje opštinska administarcija i odredi čije su za što ingerencije imaćemo slične situacije, da bahati, ili neupućeni vozači ostavljaju gdje hoće četvorotočkaše, bez sankcija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code