Početna Politika PAUŠALNO O JAVNOM INTERESU I JAVNOM PREVOZU U NOVOM

PAUŠALNO O JAVNOM INTERESU I JAVNOM PREVOZU U NOVOM

0

Odbornici lokalnog parlamenta u Novom su jednoglasno usvojili predlog odluke o organizovanju Javne ustanove kulture “Herceg fest”.

Prethodno su na traženje DPS-a da se odgovori ko je na čelu te ustanove dobili odgovor da je jedin v.d. Špiro Živković do kosntituisanja Savjeta i izbora novog direktora po konkursu.
Jednoglasno je prošla i odluka o izmjenama i dopunama Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja. Njome se dozvoljava jednosmjerni režim saobraćaja priobalnim putem kroz Kumbor i Đenoviće od 1. jula do 1. septembra. Odbornik Srpske koalicije Ilija Veselinović je tražio da odbornici poštuju prethodnu odluku o uspostvaljenom jednosmjernom režimu u ulici Orjenski bataljon, koje se, kako je kazao ne pridržava nadležni Sekretarijat, pa je grupa građana protiv sekretara Mirjanića podigla i krivičnu prijavu. Građani su zbog toga oštećeni u ovom dijelu Tople i plaćali su novčane kazne, tvrdi Veselinović.
Zato je predsjednica Skupštine Danijela Đurović predložila da skupštinski Odbori i Savjet za saobraćaj razjasne nejasnoće oko ove odluke za 2014. godinu.
Inače prošao je, sa 25 glasova i DUP Kumbora iako je opozicija zamjerila što prethodno nije usvojen Prostorno-urbanistički plan Herceg Novog, kao i to što se on dugo radio od 2008. godine.
Rasprava o informaciji o ostvarivanju javnog interesa u javnom prevozu je bila u znaku opozicionih kritika da je ona prepisana iz prošle godine, da je nedopsutivo manjkava i ne daje odgovore na pitanja: zašto već godinu ipo bez konkursa gradski prevoz obavlja firma Blue line, zašto nije obuhvaćen i morski prevoz do Rosa, kao i zašto nijesu uvaženi zahtjevi za boljim svakodnevnim autobskim prevozom do prigradskih naselja, Sutorine, Ratiševine, Mojdeža? Zbog svega je informacija vraćena na doradu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code