PAUŠALNO O JAVNOM INTERESU I JAVNOM PREVOZU U NOVOM

PAUŠALNO O JAVNOM INTERESU I JAVNOM PREVOZU U NOVOM

0
Podijeli

Odbornici lokalnog parlamenta u Novom su jednoglasno usvojili predlog odluke o organizovanju Javne ustanove kulture “Herceg fest”.

Prethodno su na traženje DPS-a da se odgovori ko je na čelu te ustanove dobili odgovor da je jedin v.d. Špiro Živković do kosntituisanja Savjeta i izbora novog direktora po konkursu.
Jednoglasno je prošla i odluka o izmjenama i dopunama Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja. Njome se dozvoljava jednosmjerni režim saobraćaja priobalnim putem kroz Kumbor i Đenoviće od 1. jula do 1. septembra. Odbornik Srpske koalicije Ilija Veselinović je tražio da odbornici poštuju prethodnu odluku o uspostvaljenom jednosmjernom režimu u ulici Orjenski bataljon, koje se, kako je kazao ne pridržava nadležni Sekretarijat, pa je grupa građana protiv sekretara Mirjanića podigla i krivičnu prijavu. Građani su zbog toga oštećeni u ovom dijelu Tople i plaćali su novčane kazne, tvrdi Veselinović.
Zato je predsjednica Skupštine Danijela Đurović predložila da skupštinski Odbori i Savjet za saobraćaj razjasne nejasnoće oko ove odluke za 2014. godinu.
Inače prošao je, sa 25 glasova i DUP Kumbora iako je opozicija zamjerila što prethodno nije usvojen Prostorno-urbanistički plan Herceg Novog, kao i to što se on dugo radio od 2008. godine.
Rasprava o informaciji o ostvarivanju javnog interesa u javnom prevozu je bila u znaku opozicionih kritika da je ona prepisana iz prošle godine, da je nedopsutivo manjkava i ne daje odgovore na pitanja: zašto već godinu ipo bez konkursa gradski prevoz obavlja firma Blue line, zašto nije obuhvaćen i morski prevoz do Rosa, kao i zašto nijesu uvaženi zahtjevi za boljim svakodnevnim autobskim prevozom do prigradskih naselja, Sutorine, Ratiševine, Mojdeža? Zbog svega je informacija vraćena na doradu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code