Pavle Njegovac Gita (Crnogorska): Da svako radi ono za šta je sposoban

Pavle Njegovac Gita (Crnogorska): Da svako radi ono za šta je sposoban

1665
0
Podijeli

Sada je već svakome jasno da je pogrešno vođena politika u posljednje dvije i po decenije, osnovni razlog zaostajanja Herceg Novog u svom razvoju. Partokratija je bila važnija od svih ozbiljnih strategija razvoja našeg grada – navodi se u saopštenju kandidata za odbornika izborne liste “Crnogorska” u Herceg Novom, Pavla Njegovca Gite.

Partije koje su vladale Herceg Novim zbrinjavale su svoje podobne i poslušne kadrove, zatvarajući vrata znanju, odgovornosti i profesionalizmu. Malo se ko u našem gradu sjeća kada je posljednji put u organima lokalne uprave i javnim preduzećima grada, na konkursu profesionalac pobijedio partijskog podanika. Ovakva nazadna politika koja je favorizovala poslušnost, a ignorisala struku i profesionalizam stvorila je potpuno beznađe kod mladih ljudi jer su samo preko političke pripadnosti mogli dobiti zaposlenje.

Picerija i restoran

Za razliku od ovakvog vođenja politike, Crnogorska jasno poručuje građanima Herceg Novog da za nas nema kompromisa kada je u pitanju zapošljavanje novih kadrova u našoj Opštini. Za nas su stručnost, profesionalizam i odgovornost osnovni i jedini kriterijumi za sva buduća zapošljavanja u lokalnoj upravi i svim javnim preduzećima.

Jedan od osnovnih uslova naše stranke za saradnju sa drugim strankama u vršenju vlasti u Herceg Novom, svakako da će biti stav da se osim izbornih funkcija, izbor za sva ostala radna mjesta vrši isključivo na osnovu konkursa, a odluka o prijemu  isključivo na osnovu stručnih referenci, a nikada više na osnovu partijske pripadnosti. One stranke koje nijesu spremne prihvatiti ovakav naš uslov, nikada neće moći u bilo kakav savez sa Crnogorskom.

Ovakvom našom porukom jasno želimo poručiti građanima Herceg Novog da Crnogorska ne želi u našem gradu nastavak i kontinuitet sa starom politikom, već potpuni diskontinuitet i okretanje novog poglavlja jer samo tako naš Novi možemo unaprijediti u svakom smislu.

I ovo je dovoljan razlog da se 7. Maja u Herceg Novom zaokruži broj 7 – poručuje na kraju saopštenja Pavle Njegovac Gita.

Plaćeni izborni program

Nema komentara