Penzioneri Igala traže plac za stanove za 27 podstanara

Penzioneri Igala traže plac za stanove za 27 podstanara

7
Podijeli

Iako raspolažu sa malim sredstvima, u Mjesnom udruženju penzionera Igalo nastoje da pomognu svakom svom članu čija je egzistencija ugrožena. U protekloj godini izdvojili su 4 050 eura za socijialno najugroženije penzionere, 33 penzionera dobila su po 50, a 80 penzionera po 30 eura. Vlada je pomogla sa 2 830 eura, a ostatak novca je obezbijeđen od članarine.

U Igalu ima 27, a u novskoj opštini oko 130 penzionera bez stana. Ovaj problem se provlači oko 6 godina, stoga je, predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Igalo, Fuad Agić  pokrenuo inicijativu za dodjelu placa za izgradnju stambenih objekata za penzionere. Apeluje na lokalnu upravu da se konačno pozabavi ovom teškom situacijom za pripadnike trećeg doba.

Picerija i restoran

– Inicijativu je podržao i odbor Opštinskog udruženja penzionera i svi zahtijevamo da se na prvoj sjednici Skupštine opštine ovo pitanje  stavi na dnevni red. Ukoliko ne pristanu, spremni smo da na nivou Opštinskog udruženja penzionera pokrenemo peticiju i da ih tako primoramo da napokon riješe ovaj problem – ističe Agić.

Pored ovoga, pokrenuta je inicijativa za proširenje liste za lijekove i za ukidanje participacije za penzionere bez obzira na godine. Takođe, Agić smatra je nephodno da penzioneri imaju bar jedno mjesto u lokalnoj Skupštini, ali i u Skupštini Crne Gore, jer jedino tako mogu zastupati svoje interese.

Na posljednjoj Skupštini Mjesnog udruženja penzionera Igalo dodijeljena je zahvalnica direktoru Doma Zdravlja Herceg Novi, Radivoju Božoviću i prevozniku Milivoju Krivokapiću za dugogodišnju saradnju sa Udruženjem. Skupština je održana uz finansijsku pomoć Opštine, a prisustvovalo je 80 članova.

7 Komentari

  1. Ima placeva!Ima i namjernih prepreka da se ne dodjele,ostave za drugo.Samo uporno i argumentovano traziti i sve poteze u javnost da se ne zaborave obecanja cemu su opstinari skloni.

Ostavite komentar

*

code