PERAŠKA PRIČA I MIRISI STARIH VREMENA

PERAŠKA PRIČA I MIRISI STARIH VREMENA

73
0
Podijeli

U Shopping Centru Kamelija završena je još jedna uspješna bokeljska, ovoga puta Peraška priča.

Gosti iz Perasta oživjeli su sinoć u ovom zdanju neka davno prošla vremena, govorili o običajima i legendama, tradiciji i kulturi, kao i nekim smiješnim događajima koji su obilježili život ovog malog baroknog mjesta.
Perast je dragulj Boke, Crne Gore i Mediterana, sa svojim kulturnim nasljeđem, srednjovekovnom arhitekturom i fantastičim okolnim pejsažima. Ovaj gradić sa oko 300 stanovnika doživljava vrhunac u 18. vijeku pod Mletačkom Republikom, kada je imao čak četiri aktivna brodogradilišta, flotu od oko stotinu brodova i više od 1.600 stanovnika. U tom periodu Perast su ukrašavale mnoge barokne palate i veličanstvene kuće, pod uticajem Venecijanske arhitekture.
Osim priče, Peraštanke su dokazale da su i vične domaćice, pa su trpeze u SC Kamelija bile pune slanih i slatkih jela. Za kraj svi posjetioci zasladili su se čuvenom Peraškom tortom.
Voditeljka i ove večeri bila je Dolores Fabijan, bez koje ni ova bokeljska priča ne bi bila baš onakva kakva je bila sinoć na I spratu Shopping Centra Kamelija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code