Početna Društvo Peraški vatrogasci prevezli povrijeđenu turistkinju s ostrva Gospa od Škpjela i gasili...

Peraški vatrogasci prevezli povrijeđenu turistkinju s ostrva Gospa od Škpjela i gasili požar na Dragalju

0

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Bogoljub Brezić” iz Perasta transportovali su turistkinju iz Škotske, koja se povrijedila na Ostrvu Gospa od Škrpjela, a juče u selu Dragalj su gasili zapaljeno balirano sijeno.

Turistkinja je transportovana do Perasta, pa do bolnice Vaso Ćuković Risan, kazao je Radiju Kotor predsjednik društva Krsto Žmukić.

Picerija i restoran

“Prvu pomoć ukazao joj je zaposleni na ostrvu koji je ujedno i vatrogasac-dobrovoljac, da bi je preuzeli vatrogasci našeg Društva i smjestili u nosila – korito za prevoz povrijeđenih, transportovali je privatnim brodom do Perasta i našim kombi vozilom do bolnice u Risnu. Turistkinja je nogu povrijedila u predjelu potkoljenice zakačivši za kamenu bitvu– kaže Žmukić.

Druga intervencija dogodila se juče, nakon što je u 5:30h Ivan Samardžić javio da gori veća količina sijena u prizemlju stambene kuće Marka Maja Samardžića na Dragalju.

“Na intervenciju su otišla četiri vozila sa četrnaest vatrogasaca. Dolaskom na lice mjesta zatekli su požar u razbuktaloj fazi kao i vlasnika objekta kojem su u pomoć pritekli mještani među kojima i Dušan Bojanić sa svojm cistijernom”.

Pričinjena je veća materijelna šteta jer se radilo o 95 metara kubnih baliranog sijena, a i došlo je do oštećenja međuspratne konstrukcije. O koliko kompleksnom i teškom gašenju se radi najbolje govori podatak da su dobrovoljci u toku intervencije potrošili vazduh iz izolacionih aparata kao i rezervne boce, te su im kolege iz Službe zaštite i spasavanja Kotor dopremile još četiri rezervne boce sa vazduhom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code