Početna Društvo Peraški vatrogasci prevezli povrijeđenu turistkinju s ostrva Gospa od Škpjela i gasili...

Peraški vatrogasci prevezli povrijeđenu turistkinju s ostrva Gospa od Škpjela i gasili požar na Dragalju

0

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Bogoljub Brezić” iz Perasta transportovali su turistkinju iz Škotske, koja se povrijedila na Ostrvu Gospa od Škrpjela, a juče u selu Dragalj su gasili zapaljeno balirano sijeno.

Turistkinja je transportovana do Perasta, pa do bolnice Vaso Ćuković Risan, kazao je Radiju Kotor predsjednik društva Krsto Žmukić.

“Prvu pomoć ukazao joj je zaposleni na ostrvu koji je ujedno i vatrogasac-dobrovoljac, da bi je preuzeli vatrogasci našeg Društva i smjestili u nosila – korito za prevoz povrijeđenih, transportovali je privatnim brodom do Perasta i našim kombi vozilom do bolnice u Risnu. Turistkinja je nogu povrijedila u predjelu potkoljenice zakačivši za kamenu bitvu– kaže Žmukić.

Druga intervencija dogodila se juče, nakon što je u 5:30h Ivan Samardžić javio da gori veća količina sijena u prizemlju stambene kuće Marka Maja Samardžića na Dragalju.

“Na intervenciju su otišla četiri vozila sa četrnaest vatrogasaca. Dolaskom na lice mjesta zatekli su požar u razbuktaloj fazi kao i vlasnika objekta kojem su u pomoć pritekli mještani među kojima i Dušan Bojanić sa svojm cistijernom”.

Pričinjena je veća materijelna šteta jer se radilo o 95 metara kubnih baliranog sijena, a i došlo je do oštećenja međuspratne konstrukcije. O koliko kompleksnom i teškom gašenju se radi najbolje govori podatak da su dobrovoljci u toku intervencije potrošili vazduh iz izolacionih aparata kao i rezervne boce, te su im kolege iz Službe zaštite i spasavanja Kotor dopremile još četiri rezervne boce sa vazduhom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code