PERASTU PRIJETI BLOKADA PRIOBALNOG PUTA

PERASTU PRIJETI BLOKADA PRIOBALNOG PUTA

159
0
Podijeli

perast_vozilaDobrovoljno vatrogasno društvo “Bogoljub Brezić” najavilo je da će od iduće sedmice blokirati priobalni put kroz Perast, ukoliko se nadležni ne pozabave nepropisno parkiranim automobilima kroz mjesto koji sprečavaju prolaz službenim vozilima.

 

Vjetar okreće na buru, što je uz ovakvu sušu dodatna opasnost od požara. Peraški vatrogasci zato sa strijepnjom gledaju niz ulicu, da li će u slučaju potrebe  moći uopšte da izađu vozillima iz vatrogasnice. Priobalni put, naročito u blizini restoarana, služi kao parking neodgovornim vozačima, koji ne bi smjeli ni da uđu u Perast. Naime, kroz taj grad se, od kraja jula 2010. godine, saobraća u skladu sa projektom Integrisani i održivi sistem saobraćaja, kojim je predviđeno da tokom sezone građani i turisti, pored pješačenja, mogu koristiti električna vozila ili bicikla. Predsjednik Mjesne zajednice Perast, Krsto Žmukić se pita  da li je potrebno da se desi da vatrogasci  budu blokirani  pa da se zavede red u saobraćaju kroz grad. Već šest godina, tvrdi on, pišu nadležnima u policiji, komunalnoj policiji, lokalnoj upravi, kao i sektoru za vanredne situacije,upozoravajući na realnu opasnost, da zakasne na požarište zbog nepropisno parkiranih automobila.

Picerija i restoran

– Ljudi na rampama nemaju ingerencije i često su nemoćni da spriječe motorizovane turiste da uđu u grad i pored istaknute zabrane. Osim toga tokom noći rampe su podignite i ulazi ko hoće, tako da je mala vajda od dobro zamišljenog projekta da se saobraćaj izmjesti iz Perasta. Problem imaju i lokalni autobusi koji ne žele da upadaju u skoro izvjesnu saobraćajnu gužvu na donjem putu pa poutnike iskrcavaju na ulazu u Perast – priča za naš radio Žmukić.

I panoramski autobusi koji od nedavno saobraćaju kroz mjesto, često izlaze na rikverc iz centra, jer ne mogu proći od parkiranih auta.

Policija, kaže Žmukić, nenadležna je za nepropisino parkiranje, ali je i komunalna policija ustvrdila u pismenom dopisu da nije u njihovoj nadležnosti regulisanje saobraćaja.

– I šta nam je preostalo, već da na ovaj način, javnim upozorenjem i protestom skrenemo pažnju nadležnih, ma ko oni bili – kaže Žmukić i najavljuje blokadu puta ukoliko niko ne reaguje do iduće sedmice .

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code