PERFORMANS, ALI PLESNI, NA TRGU ISPOD GRADSKE TORE

PERFORMANS, ALI PLESNI, NA TRGU ISPOD GRADSKE TORE

153
0
Podijeli

diano_1Subotnji performans povodom 30. međunarodnog Dana plesa, na Trgu Nikole Đurkovića, u Herceg Novom izvešće članovi kultruno sportskog centra „Diano“. Biće ovo prvi puta da se u Crnoj Gori ovako obilježi Dan plesa, iako je to u svijetu već uobičajena praksa.

– Neće to biti klasičan plesni koncert na koji su Novljani navikli, nego ćemo izvesti plesni performans po principima po kojima se rade baletske vježbe i koreografije – rekla nam je direktorka KSC „Diano“, Antonija Đurović Novoselac.

U petnestominutnoj izvedbi učestvovaće tridesetak članova od 14 do 22 godine, nakon čega će pročitati poruku povodom Dana plesa, koju svake godine na ovaj dan šalju plesači širom svijeta.

Picerija i restoran

Ove godine poruku World Organization for the Performing Arts, u ime svih plesača planete, napisao je plesač i koreograf Sidi Larbi Cherkaoui.

’’I tako, 2012. godine, želim svima mnogo plesa. Ne da zaboravite sve svoje probleme iz 2011, nego naprotiv, da se njima pozabavite na kreativan način, da zaplešete oko njih, da iznađete način da se povežete jedni sa drugima i sa svijetom, da se uključite kao dio beskrajne koreografije života. Plešite da pronađete iskrenost i da je prenesete, odražavate i slavite’’ – kaže Larbi u poruci.

Performans počinje u 10:30, a učesnici će prolaznicima dijeliti definicije plesa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code