Početna Sport Perica Vučković i Marija Bošnjak najbrži na Vrbanj snow trailu

Perica Vučković i Marija Bošnjak najbrži na Vrbanj snow trailu

6

Na stazama sa oskudnom količinom snijega na Vrbanju, u 3. kolu Lazure novske sky MINI trail lige, u organizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, a uz podršku kompanije LAZURE Marina & Hotel, ovog vikenda nastupilo je 10 takmičara i takmičarki.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Novljanin Perica Vučković sa vremenom 18:04, drugi je bio Rus Egven Popov (20:51), a treći Dmitri Lepisov (21:42), takođe iz Rusije.

Među damama najbrža je bila Novljanka Marija Bošnjak sa vremenom 25:50, drugo mjesto pripalo je Milki Kvrgić (26:17). Trećeg mjesta kod žena u ovom kolu nije bilo zbog nedostatka takmičarki, pa organizatori apeluju da se u narednim trkama priključe. U svijetu su žene u ovoj disciplini brojnije čak i više od 50%.

Staza je bila dugačka 4 km / 159 D+ (metara ukupnog uspona). Trka je već jednom bila odložena, pa je ovo kolo organizovano bukvalno u 4 dana.

– Obzirom na oskudne količine snijega na Orjenu ove godine, uhvatili smo poslednji momenat za održavanje jedne ovakve trke, koja je zavisila isključivo od visine bijelog pokrivača – navode organizatori.

Dio atmosfere u toku trke pogledajte na linku.

U ukupnom poretku nakon 3 kola u muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzima Saša Kulinović, drugi je Perica Vučković dok je treći Zoran Vujošević iz Podgorice. Kod žena prvo mjesto zauzima Marija Bošnjak, druga je Jelena Tomašević dok treće mjesto dijele Milka Kvrgić i Sanja Antić iz Austrije.

– Svi trkači bezbjedno su završili trku i ujedno pohvalili organizaciju, jer staza je bila besprekorno označena, zbog čega nisu imali nijednu nedoumicu što je nama kao organizatorima velika satisfakcija – ističu oni.

U ovoj sezoni prijatelji trke su vinarija podrumi “Delić” i Suplement store Montenegro koji su za najboljie obezbijedili veoma lijepe poklone. Od ovog kola pokrovitelj je i RED BULL Montenegro. Za vizuelni identitet potrudili su se iz Reklama Svijet, a TO Herceg Novi je obezbjedila fotografa.

Sljedeće kolo je zakazano za nedjelju, 17. mart, kada je na programu četvrto kolo LAZURE novske sky MINI trail lige i nova avantura Topla-Mokrinska Ilinica-Topla.

6 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code