PEROVIĆ: ”SAMO POTPUNO SPREMNI IGRAČI PUTUJU”

PEROVIĆ: ”SAMO POTPUNO SPREMNI IGRAČI PUTUJU”

0
Podijeli

vcg_spotSelektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Ranko Perović, nakon današnjeg posljednjeg treninga pred odlazak u Holandiju na Evropsko prvenstvo otpisao je još tri igrača, a to su: Denis Šefik, Darko Brguljan i Nikola Vukčević.

– Vukčević je izostao zbog zdravstvenih problema, koje nismo htjeli još više da zakomplikujemo putovanjem – objašnjava za Radio Jadran Perović svoju odluku, kao i razlog zašto nakon dugo vremena na spisku neće biti golman Denis Šefik.

Picerija i restoran

– Od kada sam postao trener, rukovodim se principom da idu najspremniji igrači. Mislim da su Šćepanović i Radović fizički spremniji od Šefika. Nadam se da će i Denis odreagovati u najboljoj mogućoj mjeri, jer itekako računamo na njega.

Na širem spisku reprezentacije je bilo 22 igrača, a ranije su otpali Milan Tičić, Damjan Danilović, Dragan Drašković, Uroš Čučković, Gavril Subotić i Luka Sekulić.

Perović kaže da se osjeća pritisak javnosti, ali da oni o tome ne treba da razmišljaju.

– Igrači naredna dva dana treba da u miru i tišini odmore i pripreme se za ono što ih čeka, a to je veoma važan meč sa Njemčkom – ocjenjuje Perović.

Perović isitče  da bi polufinale bio veliki uspjeh, ali isto tako zna i da bi osvajenje neke medalje, mnogo značilo za ono još važnije a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu.

– Srce je već u bazenu, igrači su dobro, složni su, nema nikakvih problema što smo dokazali i na turniru u Grčkoj, kaže Perović.

– Sada samo ostaje da damo sve od sebe i postignmo uspjeh.

Crnogorski vaterpolisti sjutra putuju za Ajndhoven, gdje ih u ponedjeljak čeka start Evropskog prvenstva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code