Početna Kultura PET DANA PLESA U TIVTU

PET DANA PLESA U TIVTU

0

Na „Montenegro dance festivalu”, koji će biti otvoren večeras u 20 časova na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, učestvovaće oko 550 plesača iz Australije, Južne Afrike, Rusije, Ukrajine, Kazahstana, BIH, Srbije i Crne Gore.

Oni će se takmičiti u više disciplina.
Prema riječima jednog od direktora Montenegro Dance festivala, Voja Kaluđerovića ove godine imaju 90 plesača iz Australije, što je jedan od pokazatelja i više nego uspješne manifestacije. Tokom trajanja festivala održaće se više stručnih seminara i izleta za sve učesnike festivala.
Sve plesne škole i grupe, bez obzira da li su državne, privatne, amaterske ili profesionalne, imaju pravo učešća i ne postoji starosna niti bilo kakva druga restrikcija. Cilj ovog festivala je da ujedini “sve” ljude, bez obzira na sociološko-kulturne razlike. Učesnici će imati priliku da pored plesnog umjeća pokažu tradiciju i kulturu zemlje iz koje dolaze.
Montenegro Dance festival trajaće do 4. jula ove godine kada će poslije uručenja nagrada biti izveden nastup najboljih. Fetival se održava od 2008 godine, a organizatori su Centar za kulturu Tivat, TO Kotor i TO Tivat.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code