PET KOMPANIJA ZAINTERESOVANO ZA PRIVATIZACIJU BRODOGRADILIŠTA

PET KOMPANIJA ZAINTERESOVANO ZA PRIVATIZACIJU BRODOGRADILIŠTA

162
0
Podijeli

Za kupovinu većinskog paketa akcija Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj zainteresovano je 5 inostranih kupaca, potvrdio je danas našem radiju predsjednik Odbora direktora, Stanko Zloković.

Raspisivanje međunarodnog tendera za privatizaciju planirano je do kraja godine, a krajnji rok je prva polovina januara naredne, saopšteno je iz Tenderske komisije za privatizaciju.
Prema riječima Zlokovića, u ovom preduzeću saglasni su sa takvom odlukom, jer, kupci bi trebalo da obnove postojeće, ali i da ulože u nove djelatnosti kompanije.
Stanko Zloković“Interesovanje je pokazalo 5 inostranih kompanija kojie su spremne da ulože novac u razvoj postojećih ali i novih djelatnosti, što je izuzetno važno, jer riječ je i o je remontu jahti i megajahti”.
Zloković ističe da je privatizacija Brodogradilišta trenutno nešto najbitnije što očekuje ovaj kolektiv.
Službe prodaje i marketinga, u uslovima recesije, i dalje čine sve kako bi uposlenost održali na najvišem mogućem nivou i obezbijedili poslovne aranžmane sa inostranim partnerima.
„Ovo su, uslovno rečeno, normalna vremena, sa padom i povećanjem obima posla. U svakom slučaju, predstoji nam jedna velika “tržišna utakmica”, da na globalnoj, svjetskoj sceni, obezbijedimo poslove unaprijed. U prvoj polovini godine imali smo pozitvno poslovanje, međutim, do kraja godine, prognoze nisu obećavajuće – priznaje Zloković i objašnjava da je u trećem kvartalu došlo do pada proizvodnje i gubitka.
Podsjetićemo i da je nedavno kompanija Adriatic Marinas ponudila Vladi i Brodogradilištu osnivanje posebne kompanije za remont i servisiranje jahti, uz partnerstvo holandskog Amels/Damena. Jadransko brodogradilište je, ispunilo sve obaveze o formiranju zajedničkog preduzeća sa Adriatic Marinasom koje se tiču remonta jahti i mega jahti, međutim do tog partnerstva još nije došlo.
Na novom tenderu tivatska kompanija Pitera Manka imaće jednako pravo da učestvuje sa ostalima u kupovini većinskog paketa akcija bijelskog Brodogradilišta.
Tender za Jadransko brodogradilište raspisivan je do sada dva puta u oktobru 2007 i novembru 2008. godine, ali ih je Savjet za privatizaciju oba puta poništio.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code