PETI PUT U DONJOJ LASTVI FEŠTA ROGAČA

PETI PUT U DONJOJ LASTVI FEŠTA ROGAČA

147
0
Podijeli

Foto: Radio DUX”Fešta od rogača” održaće se večeras peti put na rivi u Donjoj Lastvi u Tivtu u organizaciji Hrvatske krovne zajednice “Dux Croatorum”.

Goste će zabavljati jedna od najpoznatijih klapa na ovom prostoru “Maslina” iz Šibenika, klapa “Veterani vazda mali”, dječiji hor “Leptirići” i modni klub “Modest” iz Tivta, a feštu će otvoriti dječiji hor “Leptirići”.
Posjetioci će biti u prilici da probaju razne delicije od rogača, kolače i rakiju ali biće i ribe, vina i sve će to spremati vrijedne domaćice iz Lastve, a neće izostati ni proizvodi članova Maslinarskog društva Boka.
Ova fešta simbolizuje na neki način čežnju i ljubav za rodnim krajem koju je iskazala Tivćanka Nina Stjepčević i njenom potrebom da ostavi nešto u svom kraju. Rogač svojom ljepotom krasi lastovsku rivu i danas.
Naime, Nina je davne 1886. godine pred put u Ameriku posadila rogač i u to ime i u njenu čast se organizuje ova manifestacija kazao je Radiju Jadran predsjednik Hrvatske krovne zajednice “Dux Croatorum” Adrijan Vuksanović .
“Naša tendecija je da fešta od rogača preraste u nekadašnje “Lastovske dane”. To je bila višednevna ljetnja manifestacija koja je prestala da se održava početkom 90-ih godina” – objašnjava Vuksanović.
Sponzori fešte koja počinje u 21 čas su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, Hrvatska građanska inicijativa, TO Tivat i Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code