Početna Društvo Peticija za hitnu sanaciju požara na Tisovim gredama

Peticija za hitnu sanaciju požara na Tisovim gredama

14

Građanski pokret URA Herceg Novi pokrenuo je on line peticiju za hitnu sanaciju požara na deponiji otpada Tisove grede.

Pozivaju se na član 10. i član 57. Ustava Crne Gore i nude mogućnost da građani potpišu peticiju na: Peticija za HITNU sanaciju požara na deponiji otpada Tisove grede?

Upućuju slijedeće zahtjeve nadležnim izvršnim organima pri Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Upravi za za inspekcijske poslove i Opštini Herceg Novi, koji, kako navode, MORAJU HITNO I NEODLOŽNO PREDUZETI MJERE IZ SVOJE NADLEŽNOSTI NA ZAUSTAVLJANJU OGROMNOG ZAGAĐENJA ŽIVOTNE SREDINE na lokalitetu Dizdarica tj. Tisove grede u zaleđu Herceg Novog.

Obrazloženje:

– Još 14.avugusta se desio veliki površinski požar na ovoj deponiji i nakon intervencije lokalnih vatrogasaca isti je manje više ugašen, ali od tada neprekidno izbijaju ogomne količine otrovnih gasova.

Ti gasovi su naročito opasni za sav živi svijet jer, kako tvrde stručnjaci, sadrže u sebi izuzetno toksični ugljen monoksid. Dakle, očigledno je u pitanju veliki podzemni požar otpadnih materija, koji može potrajati mjesecima.

Otrovni gasovi ugrožavaju mještane i sve živo u krugu desetak kilometara i više.Truje se zemljište, podzemni vodotokovi itd. Do sada i pored prijava pojedinih građana nije bilo reakcije zvaničnih organa.

Ovo stanje je NEIZDRŽIVO I NEDOPUSTIVO !!!! Zato zahtijevamo od nadležnih da odmah djeluju u okviru svojih nadležnosti – navodi se u peticiji čiji su inicijatori Mišo Baždar iz GP URA Herceg Novi.

14 Komentari

 1. Nisam strucnjak po ovom pitanju a zanima me ima li dje blize da se vozi smece nego u Bar. Logicno bi bilo da ima jedna rezervna lokacija za slucaj da padne kakva stjena ili se put provali pa se nemoze izac na Tisovu Gredu. Bilo bi logicno da se o tome davno trebalo razmisljati. Sada su veliki troskovi da se smece vozi u Bar kao da je zlato. Skoro pa cemo ga vozit preko granice u Albaniju.

  14
 2. Interesantno je da niko ne postavlja pitanje odgovornosti izvodjaca radova Radoja Ivovica čija je onaveza nasipanje zemlje na deponiji, za koji posao dobija mjesecno 18.000 eura.
  Šta je ovaj lik radio u prethodnom periodu i ko ga je kontrolisao?
  Bilo bi takodje interesantno vidjeti ugovor koji je opstina sklopila sa imenovanim, te da li su u postupku izbora izvodjaca radova poštovane odredbe Zakona o javnim nabavkama.
  Očigledno je da ovdje ima posla za tužilaštvo.

  22
  2
 3. Kada ce se pisati peticija za Krusa za onaj pakao od zivota sto nam pravi tamo,za ogromnu prasinu koju pravi, prozori su nam stalno zatvoreni,ne mozemo na terase da sjedimo od velike prasine u vazduhu, buka od drobilice, brza voznja kamiona,nehumani uslovi za zivot zbog Sloba Krusa.
  Molimo vas da apelujete na NVO sektor, opstinu, mjestani da se skupe i da blokiraju ulicu
  Molim radio jadran da objavi komentar

  16
  1
 4. Moram javno saopstiti da sam ja pokrenuo jos od prosle godine citavu pricu i sacinio javnu peticiju uz dobrodoslu tehnicku podrsku uvazene gđe Lalic Nikoline, potpuno samostalno. Iako sam imao,naravno, podrsku partije nisam zelio da ova teska tema dobije politicku konotaciju niti da URA ili bilo koja partija uzmu nekakve jeftine poene na ovome. To dobro znaju i Ubljani na ciji poziv sam se odazvao iskljucivo kao građanin. I u daljem zalaganju i borbi da se ovo zlo na Dugonji konacno rijesi propisno i strucno, maksimalno cu pomoci. Partija je bez mog znanja poslala peticiju na RJ ,ali ne sumnjam da je motiv javni interes. Svi drugi interesi sada moraju ostati po strani. Ja sam prozivao i prozivat cu direktne krivce i njihove podrzaoce u vrhu Opstine ukljucujuci i Predsjednika jer oni ,na zalost, ne cuvaju javni interes u ovom slucaju na pravi nacin. Peticiju sam poslao i na neke fb grupe i podrska uglavnom nije sporna, ali ,na zalost, mnogi uvazeni građani su prilicno frustrirani izbornim “ludilom” i ne zele potpisati peticiju da se ne bi na taj nacin politicki svrstali. Molim sve koji citaju peticiju da u njoj vide samo ono sto i pise a to je zahtjev prema nadleznim drzavnim i lokalnim organima da hitno reaguju. A proci ce i ovi izbori a ovo zlo na deponiji, na zalost, nece, pa cemo vidjeti ko ce ostati u akciji za rjesavanje ove EKOLOSKE DRAME.
  S postovanjem,
  M.Bazdar

  15
  3
 5. Alal vjera Baždaru, ali nažalost pitaju se nepismeni. Šta ovi treba još da učine, da bi narod shvatio njihovu nedoraslost. Ne može da skine Arsića, …. DIŽ’TE SE UBLJANI

  23
  6
 6. SVE STRUČNJACI VLADAJU I RADE… POZOVITE KATIĆA DA SE SLIKA ISPRED DEPONIJE… DA VIDI ŠTA JE URADIO I KOGA PLAĆAMO DA ODRŽAVA DEPONIJU! KAO I OVAJ NAŠ MISINEZOVIĆ ŠTO GRADI PUTEVE I KANALIZACIJU OD NAŠIH PARA! ON DA JE ZNAO DA PRAVI, DO SADA BI NAPRAVIO SEBI PUT DO KUĆE! A NE DA NOSI CEGERE NA LEĐIMA 50 METERA DO KUĆE KAO U 18. VIJEKU. TAKVI TRENUTNO VLADAJU… KATASTROFA.

  28
  7
 7. Hahahahaha, ovo su kraljevi, šta je ovdje novo ? Neće da rade ,baš ih briga za sve, ne odgovaraju nikome, samo litije,tri prsta i srbija i dovoljno da opet vladaju gradom,- a vidimo kako vladaju , tako vam i treba, samo glasajte za ovakve promjene

  30
  14
 8. Smijesno je to sto svakome politicaru u CG proradi savijest tek kada ga maknu sa funkcije! Ovaj problem na deponiji postoji odavno, a gospodin Bazdar je tek sada digao glas!Gdje ste bili sve ove godine nije mi jasno???Glas se mogao dici i peticija potpisivat i dok ste bili na funkciji koju ste obavljali.

  17
  12
  • Gospodine, ne govorite tacno. Ja vec godinama odbijam u partiji bilo kakve politicke funkcije i ostajem formalo tu samo da pomognem svojim iskustvom( ako to povremeno mogu). U Cistoci sa itekako digao glas protiv brojnih nepravilnosti i moram iskreno reci pokrenuo unutrasnju reformu. Koliki je doprinos mog pristupa i donesenih odluka neka kazu neki drugi, a nesto govori i finansijska odrzivost i rast prihoda od cca 30 posto jos u 2018.g. Onog trenutka kada sam na dnevni red stavio nezakonito stanje na deponiji u reziji Arsica i njegovih podrzavaoca iz Opstine, smijenjen sam. Istina, ponuđeno mi je iz Opstine da ostanem na plati ali da se maknem iz Odbora direktora. Ja sam to energicno odbacio sa upozorenjem da mi nikada nece “zacepiti usta” po pitanju korupcije ,partijskog zaposljavanja i zloupotrebe sluzbenog polozaja. Ovo vam je uvazeni gospodine jedina istina pa neka neko demantuje sa svojim imenom i prezimenom.

   14
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code