Početna Oko nas Kotor Peticija za spas kotorskog plivanja

Peticija za spas kotorskog plivanja

3

Roditelji i građani Kotora koji podržavaju sadašnje i buduće plivače, trenutno bez trenera, kluba i bazena, obratili su se otvorenim pismom VPK “Primorac“, predsjedniku opštine Željku Aprcoviću i Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti. Oni su takođe danas u 19 i 30 na Ljetnjem bazenu u Kotoru zakazali potpisivanje peticije, prenose kotorski Skala Radio i Radio Kotor.

Obratili su se u ime mnogobrojne djece koja su, kako navode u dopisu, uprkos tome što imaju veliku želju, volju, a i talenat, spriječena da treniraju sport koji vole, čak i sada, tokom ljetnjih mjeseci, kada je moguće koristiti ljetnji bazen, zbog okolnosti koje su očigledno potpuno izmakle kontroli i u kojima se interes djece potpuno zapostavio i zaboravio.

– Treba da se podsjetimo da su djeca najvažniji segment našeg društva, a u Kotoru je, pored vaterpola, plivanje uvijek zauzimalo najvažnije mjesto, a sport je preduslov za njihov pravilan rast i razvoj. Razvoj, ne samo fizički, već i fizički i mentalni, te za uspostavljanje pravilnog sistema vrijednosti, a život koji se decenijama odvijao u bazenu i pored bazena učio nas je da se zajedno radujemo pobjedama, lakše prevaziđemo poraze, budemo tim, navode raditelji i građani.

Oni smatraju da ukidanje plivanja, tradicionalnog sporta u Kotoru, predstavlja veliki udarac za djecu, koja su i pored nefunkcionalnog zimskog bazena u Kotoru naporno radila sa svojim trenerima, kojima entuzijazam nije nedostajao i pored teških uslova i brzo napredovala i ostvarivala rezultate.

– I mi smo kao roditelji uvijek bili jako zadovoljni radom trenera sa našom djecom i odnosom koji smo mi sa njima imali. Molimo sva nadležna lica, nadležne organe i institucije, da što je prije moguće, preduzmu sve neophodne korake, kako bi plivanje ponovo zaživjelo u našem gradu. Ukoliko VK “Primorac” ne želi ništa da uradi, molimo i kao očajni roditelji tražimo od Opštine Kotor da osnuje novi plivački klub kako bi djeca što prije krenula sa radom i iskoristila lijepo vrijeme i mogućnost korišćenja ljetnjeg bazena”, kaže se u dopisu.

3 Komentari

 1. Žao mi je djece u Kotoru koja su ostala bez bazena .Žao mi je primorca kao kluba.Gospodo draga trebali ste se preko radio Skale obratiti ministru Janoviću da svrati malo do bazena u Kotoru.Nema kad ulažući u Švnik i Bijelo Polje., Rožaje .Tamo su glasači koji prelome izbore.Ovaj broj u Kotoru je siguran pa se ne mora više ništa u Kotor uložiti , naravno do pred izbora.

 2. Novi zakon o sportu ce ptpuno dotuci sport u CGori,ne misli se vise o djeci,vaspitanju,uzdizanju,zdravlju,nego samo o zaradama i nekretninama koje su pojedinci dobili novim zakonom o sportu,klubovi su privatno vlasnistvo ,katastrofa !!!

 3. Jako tuzno i nevjerivatno
  Djeca sa velikim potencijalima u vodenim sportovima ostase uskraceni.Zelite li da ih gledate drigirane po ulicama.oni su vam buducnost.Ne cinite im to
  Roditelj sam djeteta koje trenira vaterpolo u H.Novom i jako mi je zao sto Vam se to desilo.Znam koliko su djeca dobra i uspjesna bila.Imate podrsku i od Novljana iako smo na utakmicama protivnici ali smo van njega smo veliki prijatelji Pozdrav
  Srecno

  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code