Početna Sport Petostruki šampion svijeta Rafael Agajev vodi u Tivtu međunarodni karate seminar

Petostruki šampion svijeta Rafael Agajev vodi u Tivtu međunarodni karate seminar

0

Najtrofejniji karatista svih vremena, Azerbejdžanac Rafael Agajev, boraviće danas i sjutra u Tivtu gdje će voditi seminar koji organizuju Opština Tivat, Karate klub „Mawashi 2015“ iz Tivta i Karate savez Crne Gore.

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac i ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorili su u Tivtu međunarodni karate seminar čiji je gost i predavač petostruki šampion svijeta Rafael Agajev / Rafale Aghayev /.

Zadovoljan što je Crna Gora u prilici da ugosti stručnjaka poput Agajeva, i na taj način, obezbijedi značajne mogućnosti za unapređenje znanja u oblasti karate, ministar Janović je kazao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu pružaju podršku razvojnim programima nacionalnih sportskih saveza u rekordnim iznosima do sada.

– Kada je u pitanju karate, sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da su, od formiranja Ministarstva, sredstva koja se izdvajaju za razvoj ovog borilačkog sporta visestruko uvećana. Da smo na pravom putu pokazuje i ovaj seminar na kojem ucestvuje preko 200 karatista i na kojem Crna Gora ima priliku da ugosti gospodina Rafaela Agajeva, koji je veliko ime u svijetu karate- istakao je ministar Janović.

Prema njegovim riječima, država će nastaviti jos dinamičnije da ulaže u razvoj sporta i edukaciju sportskih kadrova, što je, kako je naveo, i najbolja garancija za brži razvoj sporta u Crnoj Gori.

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac je istakao da je karate seminar događaj od međunarodnog značaja koji je okupio veliki broj učesnika.

“Ovaj događaja pokazuje još jednom da je Tivat prepoznat kao grad koji ulaže u sport i popularizaciju sporta. Seminar je od međunarodne važnosti, podstiče razvoj karate sporta i pozicionira Tivat na mapu sportskih destinacija”

Agajev koji je profesionalno veoma zauzet, sa velikim zadovoljstvom prihvatio je poziv da u Tivtu održi seminar karatistima.

“U Crnoj Gori sam svega dan, jako me raduje što sam ovdje i veoma sam zadovoljan dočekom. Nadam se dobroj saradnji i uspješnom seminaru”, kazao je najtrofejniji karatista svih vremena.

Agajev će na ovom seminaru edukovati više od 100 karatista i sportskih radnika iz Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije i Crne Gore.

Treninzima će prisustvovati i crnogorski karatisti, osvajači medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima Marina Raković, Milena Jovanović, Jelena Maksimović, Mario Hodžić, Bojan Bošković, Nenad Dulović i Nikola Malović.

Agajev je živa legenda u karateu i ime je izgradio time što je posljednjih 20 godina u samom svjetskom vrhu. Ima 11 evropskih zlata, 5 svjetskih zlata, osvojene Kombat igre, Olimpijske, Svjetske, Evropske igre, bezbroj Premijer liga i svjetskih Kupova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code