Početna Oko nas Budva Petrovac će imati hotel s pet zvjezdica

Petrovac će imati hotel s pet zvjezdica

4

V.d. glavnog državnog arhitekte, Dušan Vuksanović, dao je saglasnost kompaniji Prosis Holding & Finance INC sa Britanskih Djevičanskih Ostrva i ruskoj državljanki Uliani Andrevoj na idejno rješenje za dogradnju hotela koji ovi investitori grade u Petrovcu.

Ovaj turistički objekat nakon rekonstrukcije imaće pet zvjezdica, piše Pobjeda.

Kompanija sa Britanskih Djevičanskih Ostrva je u Crnoj Gori, odnosno Nikšiću registrovala istoimenu firmu čiji je izvršni direktor Nikola Delibašić.

Riječ je o firmi sa jednim zaposlenim, koja je u minusu 28 hiljada eura i ima kratkoročni kredit od 2,5 miliona eura.

Dozvolu su najprije dobili 2010. godine, a onda je inovirali u decembru 2016, kad su počeli da grade objekat sa četiri zvjezdice, a sada traže saglasnost za izgradnju još jednog objekta i za veću kategoriju.

Ovaj hotel će imati 384 ležaja,a  bruto površinu 6.000 kvadrata. Po idejnim rješenju  funkcionalno se povezuju planirani sadržaji toplom vezom (pasarelom) na nivou prvog sprata kako bi se dobila jedinstvena cjelina.

Teren na kome se nalaze objekti je u manjem padu prema južnoj strani. Objekti su slobodnostojeći sa kolskim i pješačkim prilazima sa postojećih saobraćajnica.

Jedan objekat (H1) se sastoji od garaže, prizemlja i šest spratova, a drugi (H2) se sastoji od dva podruma, prizemlja i sedam spratova.

Na lokaciji je predviđeno parkiranje putničkih vozila, a u podzemnoj garaži i ispred objekata predviđen je i parking prostor za autobuse.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code