Početna Društvo Pijace u Igalu i Herceg Novom čekaju “novo ruho”

Pijace u Igalu i Herceg Novom čekaju “novo ruho”

9

Ponuda na pijacama u Herceg Novom i Igalu sve je bogatija, pogotovo ljeti, a stare metalne, zarđale tezge, prepune. Pijace godinama kubure sa prostorom, tezge ili stolovi na kojima se prodaje roba su oštećeni, nadstrešnice prokišnjavaju…Vlada nered na koji su Novljani, manje-više navikli.

Lokalna uprava do sada je, uglavnom, obećavala promjene do kojih nije dolazilo. Uskoro će ih, ipak, biti, jer, kako je za Radio Jadran kazao v.d. sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost, Aleksandar Kovačević, izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju obje pijace – u Starom gradu i Igalu trebalo bi da počne u septembru.

– Projekti će definisati sve detalje uređenja pijaca, kako bi one ispunjavale praktične, higijenske i estetske standarde – od izgleda tezgi i nadstrešnica, do posebnog dijela za mliječne proizvode, kao i za ribu – objašnjava on.

Na obje lokacije biće potrebno zamjeniti zastarjele tezge, odnosno nabaviti nove, koje će zadovoljavati sve standarde, a koje podrazumijeva jedna uređena pijaca, na zadovoljstvo prodavaca i kupaca.

– Za sada je prioritet rekonstrukcija postojećih pijaca, koje su veoma važne za grad, a u budućnosti ćemo svakako biti otvoreni i za druge projekte koji su usmjereni na unapređenje uslova za plasiranje lokalnih proizvoda. Među ovakvima je i cvijetna pijaca, za koju do sada nije bilo formalnih inicijativa u lokalnoj upravi, ali je vidimo kao dobru ideju čijem razmatranju svakako treba posvetiti pažnju – tvrdi Kovačević.

Podjsećamo, prodavcima cvijeća Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost od prošle godine izdaje privremene dozvole za prodaju cvijeća, uz pijacu u Starom gradu.

Predsjednik MZ Igalo, Zoran Savković ranije je najavio rekonstrukciju preko 30 godina stare pijace u ovoj Mjesnoj zajednici. Ona će biti manja, ali modernija, sa novom konstrukcijom, novim štandovima, rasvjetom, podovima i ljepšim prilazom.

9 Komentari

 1. Pijacu u Igalo treba izbetonirat stubove,stavit eloksir, naliti ploču i sa postojećeg nadzemnog parkinga spojit i na pijaci da budu dodatna parking mjesta i to para što ste uložili vremenom će se vratiti!

  8
  1
 2. Treba predvidjeti jedan centralni krov za pjacu u Novi a onda banci (tezge) trebaju biti bez gornjrg dijela – otvorene.Na taj nacin ce pjaca osim funkcije imati i estetiku. Za izradu tehnicke dokumentacije obavezno ukljuciti i dizajnera koji ce sve to osmisliti.
  PS
  Zar pjaca nema posebne prostorije za prodaju mlijecnih proizvoda i ribe (peskarija)? Ako nema onda dje ja to kupujem sir i ribu?

  9
  2
 3. I DA ZABORAVIH,DA PO JAVNIM POVRŠINAMA VRŠI MARKETING HERCEGNOVSKIH FIRMI !!!!!!!!!
  Ima li koga doma (mislim u opstini ) da mu to saopsti !!!!!!

  4
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code