Početna Društvo Pijavica teško oštetila Bolnicu Meljine: Stanje vanredno !

Pijavica teško oštetila Bolnicu Meljine: Stanje vanredno !

16

Na udaru pijavice jutros rano našao se „najranjiviji“ dio Herceg Novog, Opšta bolnica Meljine. S mora dvije zgrade Zavod za rehabilitaciju i interno odjeljenje, s puno pacijenata pretrpjeli su žestok udar olujnog vjetra, ali srećom niko nije stradao, kaže za Radio Jadan direktorka Bolnice, dr Olivera Elez.

– Sve je stradalo. Odletio je krov sa kabineta na internom, sva stakla su izbijena na odjeljenju i polomljena, nemoguće je raditi. Na tehničkoj službi dio krova otišao, stradala je kuhinja, praonica… Desetkovan je park sa borovima, palmama i mediterasnkom vegetacijom…Jedva smo malo raskrčili put za kola hitne pomoći. Situacija je vanredna, osoblje je angažovano, ali potrebna nam je pomoć – priča dr Elez.

O situaciji u Bolnici Meljine obaviještena je Komunlana policija, Služba zaštite i spasavanja.

Međutim, ova zdravstvena ustanova, koja je glavni oslonac Novljanima i gostima tokom ljeta, mjesecima jedva opstaje zbog teške finansijske situacije, nedostaka kadra i neizvjesnog statusa. Ovo je novi udar kojeg teško da može prevazići bez šire i zajedničke podrške vlasnika Atlas grupe, resornih Ministarstava i Opštine.

16 Komentari

 1. Vidim nesto ne volite moj komentar, me date da se dira bolnica? Sto ne napravite protest neki nego samo komentarisete i pametujete, umjesto da poradite na tome kad vam je toliko stalo. Inace nikad ne komentarisam ali sad kad sam vidio koliko pametnih morao sam. Prosli komentar je sarkastican, niste prosli test. A mozda to i jeste rjesenje

  2
  1
 2. Novljani su toliko inertni i nepobunjivi da ne reagovali ni da im korjene uzmu, kuće uruše, prezimena promjene.
  I more izluju u beton pod prozirima.
  Ušuškani su u ličnim sitnim razmiricama, mrvicama koje pokupe po partijskim odborima i populističkim porukama pred Praznik mimoze, ili početak turističke sezone.
  Pored vezanih crvenih kravata dozvolili su da im se vežu i oči u uruši i onaj minimum pristojne bar, ako ne velike ljubavi za svoj grad.
  Priroda i sistem udaraju…..u manjkavosti vrline i hrabrosti konture prelijepog grada nestaju.Grada, koji je ostao u srcu svakom ko je ikada osjetio njegovu ljepotu i privilegiju položaja u zalivu.

  34
  4
 3. TAKo vam i treba, treba je sravnit sa zemljom, ionako je bila perionica para a ni to nisu uspjeli nesposobnjakovici! Prodat bolnicu hotel napravit a ko ima za helikopter
  Lijecice se u pg

  9
  27
 4. Ima li iko da opise svoje stanje a da usput ne kaze da je na rubu egzistencije? Bolnicu treba čuvati i sačuvati, a taj nedostatak kadra, mili moji, pametna drzava proizvodi pametno. Ovako, zzz je pun ljudi bez posla, mogucnost prekvalifikacija je ravna nuli…da ne dužim…dako se nekad opametimo i bez da nas priroda opomene.

  24
 5. Dako se sada vlada dozove pameti i otjera ovog ……. iz podgorice. Nekada najbolja bolnica posle vma dovedena je na rub egzistencije.
  Moraju se svi Novljani ukljuciti da se pomogne bolnici

  50
  • А за бијесна кола политичарима то ти не смета и плате посланицима који бојкотују свој посао? Акцизе за кориво и порез као у Е У? Издвајање пара за болницу би било напокон нешто урађено за грађане, дај Боже и то да видимо!

   33
   2
   • Gdje si pročitao da mi to ne smeta?! Ne skreći sa teme… biću precizniji… da li građani treba da izdvajaju novac za obnovu privatne bolnice?

    17
    • Od kada je bolnica u Meljinama postala privatno vlasništvo, od tada počinje njeno urušavanje. Kako novljanima nije jasno da se oko bolnice sve planski. Prvo je privatizovati, a onda kroz razne smicalice urušiti njenu osnovnu djelatnost ( nedostatak stručnog osoblja, male plate itd.) dovesti u stanje stečaja, zatvaranja i na kraju prodaje za poznatog kupca. Novljani nijesu skloni nekoj žešćoj borbi za neke svoje osnovne potrebe. Većini je “kola fjaka” životni moto. Zadovoljni da imaju kafić pored kuće, da ćakulaju do ručka, onda da malo prilegn,pa da se pred veče poređaju na željeza pored “Njunja” i na spavanje. Intersuje me kakav status imaju bolnice u Kotoru i Risnu. Ako o njima brinu opštna ili država, neka taj status dobije i bolnica u Meljinama.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code