ŠPIRO ŽIVKOVIĆ, IPAK, DIREKTOR U MANTIJI

ŠPIRO ŽIVKOVIĆ, IPAK, DIREKTOR U MANTIJI

207
0
Podijeli

spiro zivkovic 2Iako nas je juče predsjednik UO JUK “Herceg fest”, Ivica Zidar, obmanuo da nijesu donijeli odluku o postavljanju Špira Živkovića za v.d. dirktora te ustanove, to se, ipak, dogodilo. Danas nam je to potvrdio i sam Špiro Živković.
– Odlukom UO juče sam postavljen na ovo mjesto kako bi se što prije razrješila neugodna situacija, koja traje u ovoj ustanovi još od maja, tačnije čitavu godinu otkako je Dijana Krivokapić bila na toj na funkciji – kazao je Radiju Jadran Živković.

Prihavatnju nove funkcije prethodio je, kako navodi, razgovor sa predstavnicima izvšrne vlasti, nakon čega je prihvatio ponudu.
– Ali samo zato da se situacija napokon razrješi i da se može krenuti u reorganizaciju JUK Herceg fest – ograđuje se Živković.
Na prvom narednom zasjedanju SO očekuje se odluka odbornika o organizovanju Savjeta, umjesto Upravnog odbora “Herceg festa”, što nalaže Zakon.
– To mora učiniti osnivač, a ja ću za mjesec raspisati konkurs za direktora Herceg festa – pojasnio je Živoković, demantujući da je član bilo koje partije, te da se samo nalazi kao odbornik na listi SNP-a.
Zvuči možda i nevjerovatno da svešteno lice, koje vodi morinjsku parohiju, bude u isto vrijeme odbornik, urednik filmskog i književnog programa u Herceg festu i sada v.d. dirktor javne ustanove kulture. Izuzimajući moralni i profesionalni dignitet, logično se postavlja pitanje je li u konfliktu interesa?
– Kao svešteno lice mogu obavljati bilo koju drugu funkciju, a kao odbornik mogu po jednom članu Zakona o sukobu interesa biti i v.d. direktor, odgovara samouvjereno Živković.
No, bez obzira na to kada dođe do verifikacije njegovog imenovanja na sljedećoj Skupštini i izjašnjavanja o članovima Savjeta “Herceg festa”, Komisija za sukob interesa će reagovati u roku od mjesec, ako bude bilo osnova za to, a on će, obećava, onda postupiti po zakonu.
– Ne očekujte nikakve skandale ja sam legalista i tako ću raditi, kome ne odgovara neka se žali, kaže Živković, uvjeren da je sve u redu i svima potaman. Ističe i da je razgovarao sa dojučerašnjom v.d. direktorkom,Dijanom Krivokapić.
Inače, radio Jadran je ovakav “rasplet” događaja oko preuzimanja “Herceg festa” najavio na svom portalu još 6. spetembra, navodeći da je ovo prelazno rješnje predloženo predsjedniku opštine Herceg Novi još 14. avgusta.
Živković je svoju novu funkciju već sinoć objavio na FB profilu, ali na zvaničnom sajtu “Herceg festa” smjena u toj ustanovi još nije ažurirana. Pa je tako Živković, kao urednik filmskog programa najavio zanimljive filmske naslove koji će se prikazivati uskoro u Herceg Novom. To je američka komedija ”Kako se riješiti šefa”, a juče je na repertoaru bio film ”Uvijek reci DA”.
Naravno da je u svaki namjerni izbor baš ovih filmova teško povjerovati. Prije da je sve stvar slučajnosti, ali to su svakao zanimljivi ”znakovi pored puta” čovjeka koji je inače, prije svoje svšteničke i odborničke karijere bio i glumac Hercegnovskog pozorišta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code