ŠPIRO ŽIVKOVIĆ NA ČELU “HERCEG FESTA”?!

ŠPIRO ŽIVKOVIĆ NA ČELU “HERCEG FESTA”?!

188
0
Podijeli

dvorana parkUrednik filmskog programa JU Herceg Fest-a, Špiro Živković, inače svešteno lice, mogao bi da bude novi v.d. dirktor JU Herceg fest, još je nezvanična, ali u isto vrijeme polupotvrđena informacija do koje je došao Radio Jadran.
Nakon što preuzme tu funkciju on bi navodno raspisao konkurs za dirktora ove ustanove, na koji bi trebalo da se javi i do sada spominjana kandidatkinja za ovo mjesto, Simonida Kordić.
Za potvrdu ili demanti ove informacije pozvali smo prvo samog Špira Živkovića, ali on je na godišnjem odmoru. U “Herceg festu” kažu da će najvjerovatnije od ponedjeljka biti na poslu. Da ima istine u Jadranovoj informaciji donekle nam je potvrdio predsjednik Upravnog odbora JU Herceg fest Ivica Zidar.
“Odakle vama informacije, ko vam to daje” – zapitao se začuđeno Zidar, a o onome što će se dešavati u ponedjeljak ipak priznaje:
– Mogu vam reći da su vam informacije prilično tačne – kazao je Zidar.

Ipak, zvaničnu i potpunu informaciju kako je rekao daće nakon što se održi sjednica Upravnog odbora, u ponedjeljak.
– Peporuka Ministarstva kulture jeste da se rad JU Herceg fest mora uskladiti sa zakonom, tačnije mora se donijeti novi Statut i to je ono čime smo se bavili protekla dva mjeseca – kaže Zidar.
Prema njegovim riječema to je osnovni razlog zašto se mora održati sjednica UO. A šta će biti pod tačkom razno?
– E, to ćemo vidjeti, vjerovatno da ste u pravu, ali ponovo ćemo se čuti u ponedjlejak – obećao je Zidar.
Pozvali smo i predsjednika OO SNP-a Obrada Gojkovića, s obzirom da je Špiro Živković odbornik SNP-a da bismo provjerili i šta se dešava sa međukoalcionim sporazumom, jer čelno mjesto “Herceg festa” pripada Novoj srpskoj dmeokratiji.
– To je vjerovatno nezvanična informacija koju imate, postoji Upravni odbor i drugi organi koji će svoje odluke donijeti samostalno.
Niti sam upoznat sa takvom informacijom, niti ja mogu na to uticati. Narednih mjeseci Herceg fest se mora po Zakonu o kulturi reorganizovati. Po tom zakonu više neće biti Upravnog odbora, nego će postojati Savjet – pojasnio je Gojković.
Još uvijek v.d. direktorka JU “Herceg fest”, Dijana Krivokapić zbog privatnih zdravstvenih problema od ponedjeljka neće biti na poslu, a za svog zamjenika postavila je direkotra Doma kulture u Bijeloj, Milovana Mića Lalovića.
Kaže nam da nema nikakvu zvaničnu odluku o sopstvenoj smjeni, te da je i dalje na istoj funkciji.
U gradu pod Orjenom ovo je danas bila “top tema”, pa smo ustvari saznali i da je Šprio Živković prvobitno trebalo da bude direktor “Herceg festa”, a Dijana Krivokapić direktorka u JUK Muzej i Galerija.
Hoće li ova “muška smjena” Lalović – Živković proći bolje nego 5. juna “ženska” Krivokapićka – Šućurka i da li će za mogući neuspjeh u primopredaji funkcije, biti okrivljeni novinari? Po mišljenju nekih aktera ove priče upravo novinari su najveći “krivci” za komplikovanu situaciju u JU Herceg fest. Ništa ne čudi. Jer, obično oni koji nemaju argumenata i prave previde u poslu, izbjegavajući zakon, vole da prebace odgvornost na one koji o tome pišu.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code