Početna Kultura Pisci iz Herceg Novog, Koprivica i Martinović kandidati za Trinaestojulsku nagradu

Pisci iz Herceg Novog, Koprivica i Martinović kandidati za Trinaestojulsku nagradu

7

Dramski pisac i scenarista, Stevan Koprivica, kao i književnik Miraš Martinović, dvojica su od ovogodišnja 23 kandidata za prestižnu državnu Trinaestojulsku nagradu, saopšteno je nakon sjednice žirija.

Odluka o dobitnicima biće donijeta na narednoj sjednici, međutim, datum održavanja nije preciziran.

Picerija i restoran

Osim Koprivice i Martinovića, kandidovani su još: Aleksandar Damjanović, pjesnik Boris Jovanović Kastel, prof. dr Božidar Šekularac, novinar, publicista i književnik Budimir Budo Simonović, karikaturista Darko Drljević, Davor Sedlarević, dr Dimitrije Rašović, književnik, istoričar i publicista Dragan B. Perović, Konstantina Nina Maraš, prof. dr Milenko Perović,  prof. dr Milorad Nikčević, akademski slikar Milovan Miki Radulović, književnica Mirjana Aleksandrova Rajković, književnica Mirsada Šabotić, Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević”, dr sc. med. Nebojša Kavarić, književnici Ognjen Spahić, Pavle Goranović, i mr Radojica Radović, književnik, muzički umjetnik Slobodan Kovačević i prof. dr Zoran Koprivica.

Žiri, kako se navodi, može dodijeliti tri godišnje nagrade.

Trinaestojulska nagrada za 2019. godinu dodjeljuje se građaninu, ili državljaninu Crne Gore, grupi lica, ili pravnom licu, koje ima sjedište na području Crne Gore, za djela, ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koja su od izuzetnog značaja za Crnu Goru.

7 Komentari

    • Matija Beckovic sigurno nije dps pa je dobio trinaestojulsku. Budo Simonovic koji je sada medju kandidatima sigurno nije dps. Dragan Koprivica je zestoki opozicionar pa je kandidovan. Stevo I Miras imaju gomile napisanih dijela i to ih je kandidovalo. Miras je nagradjivan kao pjesnik i romanopisac, Stevo ima sve pozorisne nagrade jos iz one Jugoslavije, Sterijine nagrade i slicno, jedan od najigranijih pisaca u regionu. Nije ih kandidovao dps nego struka. Tako da ne lupetaj.

      10
      15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code