Početna Društvo “Pismo mom drugu” – podrška djeci oboljeloj od kancera

“Pismo mom drugu” – podrška djeci oboljeloj od kancera

0

Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera “Fenix Crna Gora” uz podršku Fonda za aktivno gradjanstvo – FAKT realizuje projekat „Pismo mom drugu“.

Ključni cilj projekta je podsticaj razvoja zajednice kroz naglašavanje solidarnosti, podrške i donošenja pozitivnih promjena, koje imaju potencijal da budu trajne i inspirišu nove, uvođenjem i sprovođenjem servisa podrške i pokreta mladih aktivista „Pismo mom drugu“, saopšteno je iz ove NVO.

Projekat u potpunosti podstiče dobrovoljno učešće i rad jer svoje aktivnosti usmjerava na dobrovoljno učešće djece, mladih, kadra u školama.

“Znajući da djeca nemaju dovoljno informacija o bolesti i o tome šta prolaze njihovi drugari dok se liječe, pripremili smo brošuru u kojoj smo kroz ilustracije i tekst ispričali priče o djeci koja su na liječenju. Ovaj vodič je podijeljen svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori sa ciljem da kroz projekat “Pismo mom drugu”, djeca zaista i napišu pismo podrške za vrijeme bolesti svojim drugarima”, ističu u NVO Fenix.

Brošura je dostupna na sajtu www.fenixnvo.me .

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code