Početna Oko nas Budva Pizana izgubila status gradske plaže

Pizana izgubila status gradske plaže

3

Za ovu sezonu predviđeno je nekoliko lokacija na kojima će budvanske plaže biti gradske i oslobođene od mobilijara. To su: na Slovenskoj plaži, u Bečićima, pored hotela Tare – granično sa hotelskim kupalištem, kao i u Petrovcu, prenosi Radio Televizija Budva.

FOTO: RTV Budva

Međutum, Pizana je izgubila status gradske plaže i takođe biće data u zakup.

PR Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Ivana Lazović kazala je da Pizana više neće biti gradska plaža zato što se to pokazalo neodrživim prošle godine kada je bila puna smeća.

Na budvanskoj rivijeri postoji oko 100 plaža, a preko 40 su organizovana kupališta. Nakon potpisivanja ugovora sa zakupcima, očekuje se njihovo što skorije uređenje i početak rada.

Lazović ističe da se ove godine prvi put primjenjuje tipizacija kupališta.

– Sve plaže će ove godine dobiti tip plaže, pa tako imamo izletnički tip, romantični tip… Ova dva tipa, recimo, imamo na ostrvu Sveti Nikola, na nekim plažama ispod Žute grede – kazala je Lazović.

Ove godine će svaki grad imati nudističku, pet friendly i party plažu. U Budvi je Kamenovo party plaža.

Za prostor ispod hotela Avale, u nastavku Ričardove glave, Morsko dobro je opredijelilo sredstva da adaptira prostor oko kupačice za neki vid novog kupališta, najvjerovatnije pet frendli, kupališta za pse.

3 Komentari

  1. Novljanine, uskoro nijedna – sve ce biti zabetonirane (ono malo sto jos nije) i date u zakup za diskoteke, rave party, kucke i macke (kucaka lutalica ionako dosta po setalistu i gradu), pecenjare…..zivi bili, kupacemo se u Hrvatsku ili Albaniju kao turisti (iz Novog).

  2. Kako mi se cini mi novljani ce mo jos malo svi ici u sutorinu da se kupamo u rijeku, ako i tamo ne postave mobilijar ili se ne pojavi neka nova institucija RIJECNO DOBRO.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code