Početna Oko nas Kotor Pjaca od džeza svake nedjelje tokom Don Brankovih dana muzike

Pjaca od džeza svake nedjelje tokom Don Brankovih dana muzike

2

Koncerti džez muzike na Pjaci od muzeja u Kotoru, uz podršku TO Kotor, biće organizovani tokom KotorArt Don Brankovih dana muzike svakne nedjelje od 13. jula do 13. avgusta u 23 časa, saopšteno je iz organizacije festivala.

Ovogodišnja Pjaca od džeza obuhvata pet koncerata, na kojima će se svake nedjelje tokom Festivala predstaviti džez umjetnici iz Crne Gore i regiona. Imeđu ostalih, nastupiće hrvatska etno-džez pjevačica Tamara Obrovac i slovenački gitarista Uroš Rakovec, glumac Zijah Sokolović sa slovenačkim sastavom „Lolita“ u nesvakidašnjoj džez intepretaciji Čehova, kotoranin sa diplomom prestižnog džez konzervatorijuma Berkli, Đorđe Obradović, kao i drugi sjajni muzičari.

Serijal koncerata „Pjaca od džeza“ nastao je kao prepoznavanje potrebe ljubitelja ovog muzičkog žanra, koji žive ili ljeti borave u Kotoru, a nakon uspješnih nastupa, između ostalih, Duška Gojkovića, Bojana Zulfikarpašića, Vasila Hadžimanova i Matije Dedića tokom prethodnih izdanja KotorArta.

Kako kažu iz organizacije, prošlogodišnje izdanje ovog serijala je potvrdilo da je Pjaca od muzeja, ispred istorijske zgrade Pomorskog Muzeja i kluba Evergreen, koji njeguje ovaj džez zvuk tokom čitave godine, idealan ambijent za opuštajuću, “džezersku” nedjelju.

Dodatne informacije o programu mogu se naći na www.kotorart.me.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code