Početna Turizam PJEŠAČIMO DOK JE LIJEPO VRIJEME

PJEŠAČIMO DOK JE LIJEPO VRIJEME

0

ko_lovDok još traju lijepi, topli dani i miholjsko ljeto, pa se mnogi još izležavaju na plaži možda bi vrijeme trebalo iskoristiti i za pješačenje. Šansu za to imaćemo već 1.oktobra.

Treću godinu Planinarsko društvo “Vjeverica” iz Kotora  organizovaće manifestaciju “Pješački dan” koja će biti održana  na stazi Kotor-Lovćen-Kotor.

“Cilj ovog maratona u pješačenju je promovisanje pješačenja kroz prirodu, doprinos očuvanju životne sredine i održivih vidova turizma, tj. promovisanje prirodnih ljepota zaleđa Kotora i lovćenskih padina. Podjelili smo maraton u tri etape da bi što veći broj građana mogao da učestvuje u ovoj pješačkoj avanturi – kaže za Radio Jadran, predsjednik društva “Vjeverica”, Dragan Jovanović.

Rekerativna trasa je duga oko 8 km i sve starosne dobi mogu u njoj učestvovati. Druga je polumataorn, nešto je duža i zahtjevnija. Treća je najatraktivnija, od nulte tačke nadmorske visine do vrha Lovćena, Njegoševog muzoleja.

Do sada je ovu tradicionalnu turu za dvije godine prešlo oko 500 učesnika, a organizatori očekuju veliko interesovnaje i ovoga puta.

Prijave treba obaviti na telefon 068 794 867. Potrebno je saopštiti: ime i prezime, godinu rođenja, kontakt telefon i email.

Okupljanje i registracija učesnika/ca je 1. oktobra na  Gurdiću – južna gradska vrata u Kotoru.

Učesnik koji prvi prođe kroz cilj, a koji prethodno ovjeri prolaze na svim kontrolnim tačkama, u vremenu kraćem od 12 sati, biće proglašen za pobjednika maratona i dobiće diplomu. Svi učesnici maratona dobiće i majice.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code