PJEŠAČKI DAN, S MORA DO LOVĆENA

PJEŠAČKI DAN, S MORA DO LOVĆENA

0
Podijeli

kotor lovcen pjesacki danPlaninarski klub „Vjeverica” iz Kotora organizuje u subotu, 5. oktobra pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor. Maratonci i rekreativci moći će da guštaju u pentranju s “pjene od mora” do skoro 1700 m nadmorske visine. Cilj manifestacije je promocija pješačenja i boravka u prirodi kao jedan od načina zdravog života.
Prema riječima predsjednika kluba, Dragana Jovanovića, do sada je već prijavljeno oko 150 učesnika za maratonsku trasu, a pješački dan podijeljen je u tri kategorije. vjeverica 20121009 1356531632– Pješački dan podijelili smo u tri kategorije – na maratonski, pješački i rekreativni dio, tako da zainteresovani mogu po tome odrediti što im najviše odgovara, da pješače 31, 14 ili 10 km. Maraton je do Njegoševog mauzoleja (1657m), pječačka tura Krstac – prevoj Krstac (937m) i rekreativna tura Pracište – zaravan Pracište (oko 620m) – kaže za Radio Jadran, Jovanović.
On podsjeća da ovom manifestacijom u Planinarskom klubu „Vjeverica” nastoje da doprinesu očuvanju životne sredine i podstaknu razvoj održivih vidova turizma, ali i da ujedno promovišu jedan od najljepših djelova Crne Gore – zaleđe Kotora i lovćenskih padina. Trasa ture obuhvata i kulturno istorijske spomenike kao što su kotorski bedemi i tvrđava Sv. Ivan, pješački put Kotor – Njeguši – Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.
Prijave se i dalje mogu obavljati on line na ofiicijelnom sajtu kluba, ili na sam dan ture na Gurdiću, sat prije početka svakog uspona, u 7 h, 8 h i 9 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code