Početna Ekonomija Pješačka staza, 2,1 km, spajaće Risan i Perast

Pješačka staza, 2,1 km, spajaće Risan i Perast

2

staza-risan-perast-2209Nakon što je više puta najavljivana danas je počela izgradnja pješačke staze od Risna do Perasta, u dužini od 2100m i širine 1.60m.

Prva faza izgradnje podrazumjeva izradu stabilne betonske podloge na mjestima gdje ne postoji dovoljna širina za stabilan trup staze. Za ovaj dio posla angažovana je budvanska firma “Elektro Team” DOO. Vrijednost radova u ovoj fazi je 128.500 eura.

U narednim fazama predviđeno je smještanje neophodne infrastrukturne instalacije, izrada dva proširenja za parking, odmor i panoramsko razgledanje. Dužinom cijele staze biće postavljena javna rasvjeta.

Predsjednik Opštine Kotor, dr Aleksandar Stjepčević i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić obišli su lokaciju na kojoj su danas započeti radovi.

staza-risan-perast-2209-2– Izgradnja šetnice je već duži period bila u planu, te nas njena skora realizacije posebno raduje. Ovim projektom Risan i Perast dobijaju jedan izuzetno važan i neophodan sadržaj, koji osim turističkog ima i sportsko rekreativan karakter. I do sada je ova dionica bila izazov za brojne pješake, rekreativce, ali s obzirom na položaj uz samu magistralu, nezaštićenost, nedostatak prostora na pojedinim djelovima, predstavljala je i visok rizik – kazao je Stjepčević.

Ističući dobru saradnji Opštine Kotor i Morskog dobra, Jelušić i  Stjepčević su najavili i prioritetnu izradu pješačke staze na dijelu obale od Peluzice do Stoliva.

2 Komentari

  1. Sjajna ideja, bravo za opštinu Kotor! Potrebno je da se i ostale opštine bokokotorskog zaliva ugledaju na ovu ideju i konašno pošnu sa izgradnjom pešačkih staza kroz naseljena mesta, a zatim i pešačkih staza koje će povezivati pojedina mesta u boki Kotorskoj! Nema razvoja turizma niti turista u pojedinim mestima, ako građani moraju da se kreću magistralom, što predstavlja stalnu opasnost od saobraćajnih nezgoda!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code