Početna Oko nas Tivat Pješačka staza na Solilima biće adaptirana do kraja mjeseca

Pješačka staza na Solilima biće adaptirana do kraja mjeseca

5

Adaptacija i uređenje pješačke staze u dužini od 75 metara i prostora oko vidikovca na lokaciji rezervata prirode Solila (opština Tivat), koji su započeti krajem decembra 2020. godine, odvijaju se planiranom dinamikom. Obavljeni su pripremni i zemljani radovi, kao i tamponiranje staze i parking, a čitav posao trebalo bi da bude okončan do kraja mjeseca, saopšteno je iz JPMD.

Adaptacije staze, koja se nalazi  uz javni put i zaštićenu zonu, služiće prevashodno pješacima, ali i za komunikaciju između centra za posjetioce i vidikovca, što je od velikog značaja za turističku ponudu opštine Tivat.

“Adaptacija staze radi se prvenstveno zbog poboljšanja bezbjednosti mnogobrojnih posjetilaca (među kojima prednjače djeca) koji fakultativno obilaze ovu zaštićenu zonu prirode”, kaže se u saopštenju.

Radove izvodi firma FIDAS iz Podgorice, sa kjom je JPMD sklopilo ugovor.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 19.662, 50 € sa uračunatim PDV- om.

5 Komentari

 1. Privatne parcele moraju biti odrzavane a ako vlasnik to ne drzi cisto a ljeti trava ne visa od 5 cm zbog opasnosti od pozara ,onda to Opstina sredi a vlasnicima ispostavi racun!
  Te price nije pismo uruceno itd neka pricaju drugome.
  Svako ima obavezu da da adresu gdje postu dobija i da ostavi e-mail tako da moze elektronsku postu da dobija!
  Bez velikih kazni nema reda!
  I one individue sto su ispred svojih kuca uzurpirali javni prostor pa stavljaju lance,daske,gajbe???
  Ko im je kriv sto nijesu napravili garaze ??
  Javno je svacije!

 2. Naša Igaljska Solila prava prasuma na ulazu ugrad!!!!Pješačka staza devastirana još od kada su izvođeni radovi na kanalizaciji.Prvo šta turiste dočeka je zarasla šikara na 100 m od čuvene Blatne plaže!!Tu je bio luna park,a oko njega nepokošeno ruglo.Znamo da je privatna imovina ,a da li to znači da država ne može da se izbori sa tim????U zaleđu Blatne plaže samoniklo drveće koje zaklanja vizure mora,neuredni kanal,uglavnom cijeli kraj je jedno ruglo!!!!Ako se ne može ništa uraditi ,samo recite da znamo!!!

  10
  • Da ali je tu mnogo duze od 75 metara i za to treba da se napravi desetogodisnji plan radova. Vidis kako se ovi hvale sa ovih 75 metara kao da su se gologuzi na Himalaje popeli. Trebalo je pozvati Discoveri da napravi emisiju o radovima na pjesackoj stazi dugoj 75 metara i uvrsti ih u nevjerovatan uspijeh ljudske vrste.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code