Početna Društvo Pješačka tura “Stazom zdravlja” ka Orjenu

Pješačka tura “Stazom zdravlja” ka Orjenu

2

Povodom Svjetskog dana pješačenja u nedjelju, 18. oktobra na Vrbanju će biti organizovana pješačka tura “Stazom zdravlja” .

Ljubitelji prirode treba da se okupe kod informativno edukativnog centra Agencije za razvoj i zaštitu Orjena na Vrbanju u 9:00 časova gdje će za sve učesnike biti poslužen topao planinski čaj.

Kako informišu na FB Parka prirode Orjen, staza je smještena u okviru zaštićenog Parka prirode u predjelu Žukovice i Vučjeg dola. Dio staze vodi kroz ambijentalno raznoliki šumoviti predio i zaravan, a pokazuje i pitomi dio krševitog Orjena.

Tura je planirano da traje četiri sata, a nakon toga će biti priređen doček, opet uz planinski čaj kod infornativno edikativnog centra. Staza je dužine 8,4 km, a postiže se visinska razlika od 150 m uspona i isto toliko spusta.

Tura je pogodna za sve ljubitelje prirode sa osnovnom pješačkom kondicijom. Potrebno je imati adekvatnu obuću, pantalone, jaknu, manji ruksak sa vodom i hranom, rezervnom majicom, zaštitom u slučaju kiše i po mogućnosti priborom za prvu pomoć.

Svjetska asocijacija sporta je prije 20 godina pokrenula akciju „Svjetski dan pješačenja“ čijoj je realizaciji podršku pružila Svjetska zdravstvena organizacija povezujući je sa globalnom inicijativom „Kretanjem do zdravlja”.

Informacije i prijave na telefon 067 933 993. Za sve učesnike je obavezno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code