Pješačkom stazom Tatar bašta-Sušćepan-Ratiševina-Mokrine

Pješačkom stazom Tatar bašta-Sušćepan-Ratiševina-Mokrine

0
Podijeli

Na zanimljivu i laganu pješačku turu, kroz čak tri sela hercegnovskog zaleđa, u subotu, 24. februara, pozivaju iz MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin. Polazak je u 9 sati sa platoa ispred samoposluge „Idea“ na Toploj II. Tura će se odvijati starim kamenim putem, tradicionalnom pješačkom komunikacijom između Tatar bašte, Sušćepana, Ratiševine i Mokrina.

– Osim samih sela, posjetićemo crkve – Sv. Kozmu i Damjana, odnosno, Sv. Ilije, smještene na vrhovima brda sa odličnim pogledom, stari most Žukovnjak, kao i izvor Bostan na Sušćepanu. Planirano je da tura završi do 14h – obajvještavaju iz Agencije za zaštitu i razvoj Orjena.

Picerija i restoran

Ova trasa je prošle godine na inicijativu MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin markirana u standardu planiskih staza, a uskoro će na svim ključnim tačkama biti montirana i  standardna vertikalna signalizacija, čime će se zaokružiti rad na stvaranju preduslova za razvoj aktivnog turizma i raznih izletničkih programa.

Uređene pješačke staze kroz prirodu postale su sastavni dio ponude svakog ozbiljnog turističkog mjesta, tako da će predstojećom turom ujedno biti promovisan ovaj atraktivni pješački koridora u novskom zaleđu.

Organizator ovog događaja, planiranog u okviru zajedničkog programa  „Orjen, planina kraj mora“, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena,  je MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin. Program se realizuje uz podršku Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi.

Tura je pogodna za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Potrebno je imati odgovarajuću obuću i mali ruksak sa rezervnom robom i nešto hrane i pića. Štapovi su takođe korisni dio opreme, napominju iz  Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Telefon, odnosno foto-aparat i dobra volja se podrazumijevaju! Učešće u događaju je besplatno, a uključuje vođenje, priču o zanimljivostima kraja i degustaciju tradicionalnog posluženja. Učešće je na sopstvenu odgovornost.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code