Pješačku turu do vrha Čakotin zaustavili gromovi, ali izlet uspio

Pješačku turu do vrha Čakotin zaustavili gromovi, ali izlet uspio

1
Podijeli

Za razliku od trail trkača planinari-rekreativci koji su se uputili da “osvoje” vrh Čakotin u zaleđu Herceg Novog nijesu do kraja u tome uspjeli.

– Uprkos lošem vremenu, kiši, grmljavini, gradu, pojavi morskih pijavica, pješačka tura planirana je održana, ali zbog opasnosti od gromova, nije izveden završni uspon na sam vrh. Svejedno računamo da je događaj uspio: prošetali smo, svratili do konobe “Trebesin”, sklonivši se pred nadolazećom olujom – kaže v.d. rukovodila Agencije za zaštitu Orjena.

Picerija i restoran

Učesnici ove pješačke ture, ili avanture, razgovarali su i o mogućnostima boljeg predstavljanja Čakotina. Ovaj vrh, udaljen je samo 10-ak minuta hoda od sela, čuva vrijedne ostatke rimske fortifikacije, a ujedno je izuzetan vidikovac na ulazu u Boku Kotorsku.

– Njegovom boljom promocijom u okviru turističke ponude zaleđa podigli bismo  atraktivnost ne samo hercegnovskog zaleđa, već posredno i samog grada, koji mora iznalaziti dodatne sadržaje vrijedne posjete, ako želi ići u korak sa opštim kretanjima u turizmu – napominje Starčević.

U povratku, vrijeme se dovoljno smirilo pa su učesnici sakupljali travke za obrok iz prirode.

– Mada je februar, a početkom godine nas je posjetila i sibirska hladnoća, postoje biljke koje rastu i u ovakvim uslovima, tako da su se kese brzo napunile čučegom i po kojim listićem žućenice, taman za nedeljnu trpezu – kaže Starčević.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code