Početna Ekonomija PKB Zelenika rasprodaje “na parče” nefunkcionalnu imovinu, malo zaintersovanih, cijena pada…

PKB Zelenika rasprodaje “na parče” nefunkcionalnu imovinu, malo zaintersovanih, cijena pada…

10

Na drugi ovogodišnji javni poziv za prodaju nefunkcionalne imovine, koji je TP PKB Zelenika AD raspisalo krajem avgusta, stigle su 4 ponude. Prodate su dvije zemljišne parcele, odnosno dva “resla” zemlje u Sutorini i dva vozila – viljuškar i kombi, kazali su Radiju Jadran u ovom preduzeću.

Oni nijesu željeli da preciziraju o kojim je kupcima riječ, ni kolika je bila vrijednost imovine, dodajući da će kupoprodajni ugovori biti sklopljeni do kraja sljedeće sedmice.

TP PKB AD Zelenika, prema Planu reorganizacije, koji se od pet sprovodi treću godinu, u obavezi je da tri puta godišnje raspiše tender za prodaju nefunkcionalne imovine čime se namiruju dugovanja i potraživanja povjerilaca.

Na spisku za prodaju ovog puta bili su ponuđeni: zemljište, poslovne zgrade, poslovni prostori, nestambeni prostori i pomoćne zgrade u Herceg Novom, Bijelom Polju, na Podima, Toploj, Baošićima, Kumboru, Đenovićima, Sasovićima, Sutorini, kao i više vozila.

Sva nefunkcionalna imovina, za koju ovog puta nije bilo interesenata, biće ponovo ponuđena na prodaju, najvjerovatnije početkom sljedeće godine, po istim cijenama, koje su već za ovaj tender bile snižene 20% u odnosu na prethodni.

PKB, koji je u većinskom vlasništvu švajcarskog VP&K Holding AG, trenutno zapošljava 10 radnika, a „izdržavaju“ se od prodaje i zakupa imovine. Najveći zakupac je kompanija Mercator sa kojom je 2010. sklopljen ugovor o zakupu.

Švajcarski holding kupio je 2016. godine na Montenegroberzi 577 485 akcija za 1.137.472,20 eura koje su bile u vlasništvu firme Pantomarket. Sada raspolažu sa 79% akcija, dok je ostalih 21% u vlasništvu manjinskih akcionara.

Biznismen Panto Vučurović uveo je stečaj u 17 firmi u Crnoj Gori i Srbiji, u kojima je direktno ili indirektno imao većinsko vlasnšitvo, 2013. godine.

10 Komentari

 1. Pljačka pkb je udar mafije na ekonomski sistem CG kao i pravni jer se odvija pred očima tužilaštva i korumpiranog sudstva. Privatizovani sistem dozvoljava gaženje svih oblika prava. Neškolovana grupa skorojevica pod uzdam političkomafijaškog ganga iznijela je na desetine miliona eura, otudjila na stotine kvadrata zemljišta, objekte i slično. Ustaj bijedo od manjinskih akcionara, sazovite konferenciju za stampu, uprerite prstom i imenujte lica, ulica je jedino rešenje!!!

  26
 2. Panta je skrljao 130.miliona sve ostavio bez posla i sada preko sina zakupljuje imovinu PKB. UNIPPROM MU JE StECAJNI prodao sinu za 600.000. na rate Iznad i nikom ništa.

  24
  3
 3. Kakva dva crna “resla “su oni prodali??? To nisu resla ,nego kanali za vodu…Al to moze samo u Montenegru…kanali za vodu,koji moraju biti javno dobro,volšebno dopali u ruke “biznismena Panta”..koji ih sada krčmi…a narod zijeva ko ribe na suvom.!!!

  25
  1
 4. Kad rasprodate svu imovinu,nekada moćnog PKB-a,vi pređite po kućama,pošto neumijete ništa da pokrenete i proizvodite već samo da prodajete i rasprodajete.
  Sramota i još malo pa će mo i ključ staviti na cijeli grad,pošto od PKB-a,Mješovitog,Brodogradilišta,Vinoprometa,Boke….napraviste ništa,a to ima veze sa svima koji su u politici,nebitno da li su vlast ili opozicija.

  48
  2
 5. Sve sto je bilo funkcionalno sada je nefunkcionalno uspjeli su unistiti sto se unistiti moglo,sada cerupaju ostatke.za utjehu, nijesu oni jedini.

  27
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code