Planinari spasioci “Subre” na prijemu: Podrška Opštine od velikog značaja

Planinari spasioci “Subre” na prijemu: Podrška Opštine od velikog značaja

8
Podijeli

planinari subre prijem 270116 1Planinare “Subre”, koji su nedavno učestvovali u spašavanju planinarke iz Trebinja na Orjenu, Nikolu i Danila Brajovića, Dejana Veriga, Dejana Tušupa, Igora Mareša i Darka Šiljegović, kao i rukovodioca Službe zaštite i spašavanja Aleksandra Škobalja primili su predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, i predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman.
Čelnici Opštine zahvalili su planinarima na “viteškom podvigu koji je spasio jedan mladi život”, istakavši da je Herceg Novi ponosan što ih ima. Planinari su zaslužni ne samo za ovaj podvig, već svaki put kada su, na prvi poziv i bez uslova, bili tu da pomognu.
planinari subre prijem 270116 2Tema sastanka bio je i nastavak i intenziviranje saradnje radi unaprijeđenja uslova za rad novskih planinara.
Oni su najavili da će nastaviti da učestvuju u svim spasilačkim akcijama. Naglasili su da je od velikog značaja podrška Opštine Herceg Novi, jer je važno da se neko zauzme i pomogne onima koji drugima pomažu.
Članovi “Subre” su istakli i odličnu saradnju sa opštinskom Službom zaštite i spašavanja, kao i Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena.

8 Komentari

  1. Bravo Marija za komentar. Slažem se, fino je što su ih primili i pohvalili, ali to ništa ne mijenja. Opština treba da se uključi, da obezbjedi sredstva za nabavku opreme ako ništa drugo. Od priče i pohvala ovi ljudi nemaju ništa.

  2. Vrijeme je da opstina razmisli o konkretnoj pomoci sluzbi spasavanja na Orjenu, odnosno ovim hrabrim ljudima koji, bez odgovarajuce opreme, rizikujuci vlastite zivote, bez nadoknade, iz godine u godinu, cine da se u planini osjecamo sigurnije.

Ostavite komentar

*

code