Planinarski vikend: 85 rođendan PK Subra

Planinarski vikend: 85 rođendan PK Subra

0
Podijeli

Planinarski vikend, u planinarskom domu “Za Vratlom” na Orjenu, u organizaciji PK Subra, biće upriličen 21. i 22. oktobra povodom obilježavanja 85 godina postojanja i rada ovog planinarskog kluba.

Program će početi u subotu, 21. oktobra obilaskom speleološko-arheološkog kompleksa Žlijebska jama, koji će biti upriličen od 9 do 11 časova. Od 12 do 13 zakazana je prezentacija vrertikalnih sportova na alpinističkom poligonu Miškovića greda. Od 14 do 15 časova u planu je zajednički ručak. Subotnji program biće nastavljen od 18 do 19, za kada je zakazana svečana sjednica i uručenje zahvalnica i priznanja. U 19h će biti upriličena večera i druženje uz logorsku vatru.

Picerija i restoran

Nedjeljni program počeće u 8h, za kada je planiran planinski uspon na Subru, vrhu po kome je klub 1932. godine i dobio ime. Planirana trasa počinje kod doma, odakle se novom stazom ide do Žitnog dola, pa preko Simove pećine i Izvoda na vrh Subre, te preko Vilinog gumna i Subrinih platoa nazad u dom. Povratak je planiran do 13 časova, kada će biti upriličen zajednički ručak i zatvaranje.

– Do planinskog doma Za vrtalom dolazi se u sopstvenoj režiji. Iz Herceg Novog do nekadašnjeg hotela “Borići” vodi asfaltni put, a u nastavku do podnožja prevoja Vratlo put je makadamski, ali prohodan i za obične automobile, odakle ostaje 15-20 minuta hoda, u zavisnoti od marikarne staze koju izaberete – navode organizatori.

Prijave za učešče u programu su do 18. oktorba na facebook stranici kluba ili putem telefona na broj 069/430-070. Noćenje i obroci su besplatni za sve koji se uredno prijave, naglašavaju organizatori.  Obilazak Žlijebske jame i prezentacija vertikalnih sportova su pogodne za sve učesnike, dok je uspon na Subru isključivo za planinare.

Učešće u programima je na spostvenu, odnosno za maloljetnike na odgovornost roditelja. Za noćenje u domu neophodno je imati vreću za spavanje ili dva lencua i jastučnicu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code