Početna Izdvojeno Planirana izgradnja nove regionalne bolnice za Boku i Budvu u blizini Kotora

Planirana izgradnja nove regionalne bolnice za Boku i Budvu u blizini Kotora

12

U Crnoj Gori planirana je izgradnja nove regionalne bolnice za opštine Kotor, Tivat, Budva i Herceg Novi, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Foto: PR Centar

On smatra da će izgradnja regionalne bolnice doprinijeti boljoj valorizaciji turističkog potencijala države i pokazati orjentaciju Crne Gore ka zdravstvenom turizmu.

U posjeti Opštoj bolnici Kotor on se, kako navodi, uvjerio u posvećenost, znanje i želju da se u narednom periodu realizuju mnogi značajni pojekti.

“Ova bolnica je opterećena, jer ka njoj gravitira veliki broj stanovnika. Kotor je ne samo na evropskoj nego i na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat kao značajan turistički centar i to je razlog više što država, odnosno Ministarstvo zdravlja, razmišlja o izgradnji nove regionalne bolnice ovdje u blizini Kotora”, kazao je Hrapović.

To će, kako je naveo, biti novi regionalni centar za Tivat, Kotor, Herceg Novi i Budvu.

“Ministarstvo zdravlja je uputilo inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se, u okviru Prostornog plana posebne namjene za obalno područje zona Kavač, predvidi mogućnost izgradnje regionalnog zdravstvenog centra, a ta inicijativa je prihvaćena”, istakao je Hrapović, prenosi PR centar.

Predstavnici Ministarstva zdravlja su, kako je dodao, intenzivno razgovarali sa potencijalnim stranim investitorima koji su zainteresovani da, kroz model privatno-javnog partnerstva, sa državom učestvuju u realizaciji ideje.

Foto: PR Centar

“Donošenjem Zakona o privatno-javnom partnerstvu i njegovom primjenom ispunjene su i pravne pretpostavke za razmatranje mogućih modela saradnje sa zaintresovanim stranama tako da očekujemo da u naredom periodu i konkretizujemo ovu ideju”, naglasio je Hrapović.

Direktor Opšte bolnice u Kotoru, Davor Kumburović, zahvalio se ministru Hrapoviću što je obišao tu zdravstvenu ustanovu u teškom vremenu izazvanom koronavirusom.

“Ministar je imao priliku da se lično upozna sa onim što je što smo radili i postigli u prethodnom periodu. Zahvaljujem ministru na konstruktivnom razgovoru i punoj podršci koju smo svi mi zaposleni u ovoj bolnici osjetili”, rekao je Kumburović.

12 Komentari

 1. Ne treba bolnicu praviti, imamo je u Meljinama, niste bili u stanju da je okrečite, pa ste je prodali! A narod je tada odvajao od usta da je napravi! A sad je pred izbore pravite 😅!

  37
  1
 2. Kako vas nije sramota stvarno,bolje opremite i sredite bolnice koje imate u Kotoru,Risnu i u Meljinama .Obezbedite da se narod ne dalje u privatne klinike,jer se nalazi ne mogu i ne rade u Bolnice i u Dom zdravlja Da se na pregled ne caka dugo!Da se lekovi ne kupuju,jer ih nema na spisku!A vi pricate o novoj bolnici!Tuzno i zalosno!Kako nemate obraza!Sve prodaste,samo ko ce se ugraditi u taj projekat nove bolnice?

  33
  2
 3. Obnovite nam bolnicu Meljine i dodajte Starački dom. Novljanima je predaleko i Risan a kamoli Kotor ili Budva. Uostalom mi smo pogranicni grad pa i zbog turista bi bilo normalno da imamo bolnicu a i zbog broja stanovnika!

  82

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code