Početna Društvo Planirana sanacija preko kilometar puta u Zelenici

Planirana sanacija preko kilometar puta u Zelenici

21

Preko kilometar puta od Zelenike do Sasovića biće asfaltirano tokom narednog mjeseca čime će biti sanirana dionica na čiju su oronulost i neuslovnost mještani više puta ukazivali.

Foto: Služba za informisanje OHN

-Nakon izvršenih radova, rupe na tom putu i manjak proširenja za mimoilaženje vozila biće prošlost. Ovaj projekat predstavlja jedan od planiranih iinfrastrukturnih projekata u naseljima na području cijele opštine- saopšteno je tokom obilaska terena potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića i saradnika.

Iz lokalne uprave navode da je Uprava javnih radova Crne Gore za ovu godinu obezbijedila 200 hiljada eura za sanaciju putne infrastrukture u gradu, a ovaj projekat koštaće između 60 i 70 hiljada eura. Preostala sredstva, uz predviđena budžetom Opštine Herceg Novi, biće usmjerena na sanaciju putne infrastrukture i u drugim naseljima.

Potpredsjednik Konjević ističe da lokalna uprava za ovu godinu ima u planu rekonstrukcije i sanacije više putnih dionica u gradskim i prigradskim naseljima, kao i u zaleđu Herceg Novog. U sklopu ovog projekta, biće asfaltirana i dionica od Doma penzionera do Džorovog mosta, što će koštati oko 20 hiljada eura, kao i put uz pumpnu stanicu, nakon izvršenih kanalizacionih radova.

-Posvećeni smo projektima unaprijeđenja lokalne putne mreže, jer oni spajaju više tačaka koje su prioriteti rada lokalne uprave – podižu kvalitet života građana, uljepšavaju lice našeg grada i doprinose vrijednovanju bogatih potencijala novskog zaleđa- rekao je Konjević.

On je naglasio da hercegnovska lokalna uprava cijeni razumijevanje Uprave javnih radova Crne Gore za potrebe grada, pokazano time što su sredstva opredijeljena za Herceg Novi ove godine znatno veća nego prošle, kada su iznosila oko 50 hiljada eura.

Osvrćući se na projekte uređenja puteva u zaleđu tokom protekle godine, Konjević je istakao radove na probijanju puta do Rujeva u Zelenici i uređenju dionice puta prema Vrbanju. Kako je kazao, ovakvi projekti su potrebni Novom, što potvrđuju i dobre reakcije mještana koji se rado uključuju u inicijative lokalne uprave i učestvuju u skladu sa svojim mogućnostima.

21 Komentari

  1. KONACNO!!! Nadamo se zaista da ce tako i biti, da ce se asfaltirati ti putevi . Dobice se to na oruuk, na kasicicu. Istina da je put od Doma penzionera ” bivseg” a sada kafane , do Dzorovog mosta, najlosiji i put sa najvise rupa i rupetina ali ima jos toga puno u Zelenici. Zasto se ne uradi jos koji kilometar kroz Zeleniku? Ko je odredio da se ne uradi jos koji dio puta u Zelenici ? Kad je i ulica pored potoka, Tehnoservisa , pored Vodovoda, takodje propao asfalt pun rupa? Da ne pricamo o tome da nigde trotoara kroz Zeleniku nema. Sta je sa ulicom od Dzorovog mosta prema Lazovicima mostu , gdje su Rusi napravili Vinograd- zgrade i unistili totalno pu asfalt sa teskim sleperima? Kad cete to staviti na dnevni red?

  2. Simo,ne tri nego trinaest godina.Profali zemkku,izadao tender a trotoara nema.I ko zna kad.ce ga biti.A djeca iz Kumbora u skolu uZelenici,naravno magistralom bez trotoara

  3. A da jednom rjesite problem do kraja?
    Ni jedna ulica iza magistrale u Zelenici i Kutima nema trotoar. Ni jedna ulica nema oznacene dvije trake niti normalan dvosmjerni saobracaj. Gdje je investitor “VinoGrad” koji je za obavezu imao da napravi pjesacki most od Doma penzionera ka Vinogradskoj ulici? Gdje je komunalna inspekcija i Stambeno komunalno da rjese pitasfore i ostalo rastinje koje iz dvorista prelazi na ulice i time smanjuje sirinu puta?

    Asfaltiranje je samo jako losa zakrpa za ogromne probleme u saobracaju u Kutima i Zelenici, a ovdje zivi vise od 1/10 populacije Herceg Novog!

  4. TREBALO BI IZGRADIT SETALISTE OD MELJIN DO KUMBORA , SPOJIT GA NAPOKON. DOBILO BI SE SJAJNO SETALISTE OD NJIVICA DO KAMENARA.E TO KO NAPRAVI…

    • anonimus@ Na you tube je izaslo kako neka strakninja sa dvoje djece ide od Zelenike do Kumbora preko Zmijica- auta lete a ona sa djecom preskace bankinu na drugu stranu ,pa kad produ juri putem,pa opet auta a ona preko bankine, uzas ,malo je i smjesno ,ali meni bas i nije, sramota grada 100 metara trotoara obecaaju 3 godine

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code