Početna Društvo Planirani radovi u Njegoševoj, na Savini i Šetalištu Pet Danica

Planirani radovi u Njegoševoj, na Savini i Šetalištu Pet Danica

13

U okviru projekata sanacije lokalne putne infrastrukture Opština Herceg Novi će finansirati radove na asafaltiranju Ulice bokeljskih mornara na Savini i Njegoševe ulice, najavio je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević tokom današnjeg terenskog obilaska tih dijelova grada.

Foto: Služba za informisanje OHN

Kako je kazao, Ulica bokeljskih mornara će biti sanirana na dionici od maloprodajnog objekta Škorpion do restorana Galija, koji je sada u veoma lošem stanju. Pored radova na asfaltiranju, u ovoj ulici će biti postavljeni stubovi javne rasvjete i parapeti, što će realizovati „Komunalno stambeno“, potvrdila je direktorica tog preduzeća Jasmina Konjević.

Kako je saopštio potpredsjednik Opštine, u narednom periodu će biti asfaltiran i dio Njegoševe ulice od bivše Atlas banke do picerije „Pic Nic“.

Foto: Služba za informisanje OHN

Takođe, u planu su radovi na asfaltiranju dijela ulice Prve Bokeške brigade, od zgrade „Čistoće“ do skretanja za Manastirsku ulicu.

Potpredsjednik Konjević je podsjetio i da su mještani Savine tražili izgradnju teretane na otvorenom i dječijeg igrališta u tom naselju. Kako je informisao, lokalna uprava radi na iznalaženju pogodne lokacije, što je prvi preduslov za realizaciju takvog projekta.
Konjević je dodao da je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom najavljeno postavljanje ograde na potezu od Bolnice Meljine do hotela „Perla“, te da će ovaj posao pratiti i radovi na popločavanju šetne staze i postavljanju rasvjete do hotela „Lazure“.

Govoreći o planiranim projektima, osvrnuo se na namjeru lokalne uprave da završi popločavanje Šetališta Pet Danica, tačnije preostalih dionica od Savine do Meljina i u Igalu, od restorana „Galeb“ do Titove vile. Kako je kazao, radovi u Igalu planiraju se za poslije turističke sezone, a krajnji cilj je da Herceg Novi u 2021. godini ima popločano i uređeno svih šest kilometara Šetališta.

13 Komentari

 1. Hvala Tamari Vujović! Od ideje do realizacije za kratko vrijeme!
  Put se stvarno raspado a njim gravitira dosta ljudi i gostiju koji idu na Ćorović plažu.

  2
  1
 2. Katic ode da molebanise kod Trampa, pa se Mixa Nas oleole razgoropadi!
  Ove godine nece Simonida, khm, ali ce zato budzet opstinski za nutela asfalt puci ko nikada😄😄😄😄

 3. Gdje su pare za renoviranje Njegoseve od zgrade Arene pa do Hotel Plaze koje su navodno postojale jer taj dio se jos nije renovirao dok evo vec se opet presvlaci asfaltom i popravlja dio od Hotela Plaza do Bolnice Meljine ?

 4. a neko ceka godinama i nemoze mu se resit jedan obican problem koji spada u vasu nadleznost .sram vas bilo sve zajedno !!!

  5
  2
 5. A hvala Bogu Gospodu da ste se sjetili djela setalista od Galeba do Stare banje.Ali sto ne organizujete to sad ima dosta vremena do sezone ,nego se ne moze proc od rupa i usjeka.A banja ce se sad napunit pacijenata koji i onako imaju problema sa hodom a ne da hodaju takvim setalistem sa stakama, stapovima,kolicima.Nego, ne vjerujem ni da cete to uraditi.To sad obecava Konjevic a kad se tata Stevo vrati sa Trampove slave, opet ce sve ponistit.Ko onda Simonidu.

 6. Vazno je da je NL ugurala jos jednog savjetnika u kabinet kad vec nije uspjela da ga montira na mjesto predsj.skupstine. Kakvog li ruganja i licemjerstva prema svim gradjanima. Potpuno su neprincipijelni ali nema tog principa zbog kojeg bi se ovakva vlast raspala jer dobro znaju da ih biraci nikad vise ovakve nesposobne i nedorasle nece sastaviti. Kako da objasnim svom djetetu koje je dobar student da za mjesto potpredsjednika ili predsjednika Skupstine u ovom gradu ne treba fakultet.Ja ne glasam za dps ali ni ovakvima sigurno moja porodica nece dati glas.

  14
  3
 7. Baš me zanima kad dođe vrijeme da se radi ulica,oće li komunalna imati m… da makne motor na ulici ispred bus stajališta br1 na savini kod en.projekta

  18

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code