PLATNA ZORANA KRULJA UVESELILA NOVSKU PUBLIKU

PLATNA ZORANA KRULJA UVESELILA NOVSKU PUBLIKU

215
0
Podijeli

Vikend u hercegnovskoj galeriji Sju rajder bio je u znaku izložbe Zorana Krulja – slikara iz Podgorice koji živi u Srbiji, a stvara u Herceg Novom.

Slike manjeg i srednjeg formata, u dominatno plavim bojama mame osmjehe. Tu su čarobni, prepoznatljivi prizori iz Boke i Herceg Novog. Na tridesetak ulja Zoran Krulj prenosi, atmosferu, prizore i fantastiku življenja uz more. Izložbu je otvorila urednica umjetničkih programa JUK Herceg fest, Milina Kovačević:
– More, čempresi, barke i brodovi svih veličina, oblaci i nebo, jedrilice… Lako se shvata da Herceg Novi živi u svim njegovim slikama. Neizbježna je i asocijalica na sliakrstvo Voja Stanica i tematski i motivski i to niko, pa ni autor, ne dovodi pitanje. Ali, tu je veoma originalan slikar. Kruljev stil proizilazi iz prvobitne ljubavi prema slikanju, karikatiri i stripu.
Krulj je formirao prepoznatljiv, lični izraz – slike su prozračne i vedre, jer kako umjetnik kaže to je njegov doživljaj umjetnosti, koja je balans teškim tmurnim motivima otpada kojim on oslikava svakodnevni realan život.
Zoran Krulj je rođeni Podgoričanin koji živi u Leskovcu. Na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u regionu pronosi čaroliju hercegnovskih pizora, koji su neizostavan okvir umjetnikovog života i stvaranja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code