Početna Naslovna Plava špilja i kadrovi Novoga na njemačkoj televiziji

Plava špilja i kadrovi Novoga na njemačkoj televiziji

2

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je novinarima njemačke državne televizije Hessischer Rundfunk (Hesišer Rundfunk), koji od 27. jula do 7. avgusta borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Foto: NTO

Cilj ove posjete je realizacija putopisne emisije Reisen – Erlebe Montenegro (Putovanja – doživite Crnu Goru) koja je namijenjena turistima mlađe životne dobi.

Kako je saopšteno iz NTO, u emisiji voditeljka Nina Heins putuje kroz posebne regije i zemlje i istražuje šta mladi mogu da dožive u destinaciji.

„Fokus emisije koja će se snimiti u našoj destinaciji biće na aktivnom odmoru, gastronomiji, crnogorskoj kulturi i tradiciji. Nacionalna turistička organizacija i lokalne turističke organizacije pripremile su raznovrstan program kroz koji će novinari imati priliku da se upoznaju sa značajnim dijelom turističke ponude. Kadrovi za emisiju biće snimani na atraktivnim turističkim lokacijama u Baru, Ulcinju, Kotoru i Perastu, Herceg Novom, Plužinama, Pljevljima i nacionalnim parkovima Durmitor, Skadarsko jezero i Lovćen“, navode iz NTO.

Njemački novinari posjetiće Stari Bar gdje će imati priliku da uživaju u degustaciji maslinovogulja i pripremi bakvale. U Ulcinju će posjetiti Park prirode Ulcinjska solana i Veliku plažu gdje će imati priliku da se oprobaju u kajtsurfingu. Rafting na rijeci Tari, zip line, planinarenje na Bobotov kuk, kanjoing, posjeta eko selima, manastiru Ostrog, Husein – pašinoj džamiji, mauzoleju na Lovćenu i Plavoj špilji samo su dio aktivnosti koje su za novinare TV Hesišer Rundfunk organizovali u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, kazali su iz NTOCG.

Njemačka Televizija Hessischer Rundfunk (Hesišer Rundfunk) dio je ARD asocijacije koju čine najveće javne radiodifuzne koorporacije u Njemačkoj. Očekuje se da će emisija Reisen – Erlebe Montenegro (Putovanja – doživite Crnu Goru) prilikom prvog prikazivanja privući pažnju preko milion gledalaca što će imati izuzetan promotivni efekat za Crnu Goru kao turističku destinaciju na tržištu Njemačke.

Organizaciju ove studijske posjete podržale su lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Kotora, Herceg Novog i Pljevalja, Opština Kotor, Narodni muzej Crne Gore, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Centar za zaštitu i proučavanje ptica CZIP i hoteli Conte – Perast i BiancaResort & Spa.

2 Komentari

  1. Prve turiste u Plave špilje doveo je Antun Mađar iz Zelenike početkom prošlog vijeka. A još se u Novi ne zna, da nije “plava špilja” – jer ih ima tri. “

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code